HomeBekerOuderwetse inswinger nekt Koudekerk in slotminuut

Ouderwetse inswinger nekt Koudekerk in slotminuut

-

Districtsbeker- Het bekerduel tussen Koudekerk en FC Zoetermeer leek op een gelijkspel af te stevenen, toen de bezoekers nog een corner vanaf de rechterkant mochten nemen. FC Zoetermeer-aanvaller Houssie El Zeryouh slingerde met zijn linkerbeen de bal met veel gevoel en vaart richting de tweede paal en enkele tellen later lag de bal achter de verbouwereerde Koudekerk-keeper Mitchell Goudkuil in het net (2-3). Deze ouderwetse inswinger betekende de nekslag voor de gastheren, want niet veel later floot scheidsrechter Nugteren voor het einde van deze sportieve wedstrijd.

FC Zoetermeer, met voormalig Marokkaans international Ali Boussaboun (o.a. ex-ADO Den Haag en Feyenoord) in de gelederen, startte voortvarend en had in de eerste twintig minuten van de wedstrijd het sterkste van het spel. De snelle 0-1 van Scannel deed recht aan het wedstrijdbeeld en toen niet veel later Boussaboun vanaf 11 meter de 0-2 aantekende, de leidsman zag in een lichte duw van Fabian Roosenbrand op El Zeryouh een overtreding, leek het erop dat de bezoekers een eenvoudige middag in het vooruitzicht hadden. Koudekerk gaf zich echter niet zomaar gewonnen en toen Yvar de Groot na een half uur spelen de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam, hij liet met een kopbal van dichtbij  FC Zoetermeer-doelman Teeuwisse kansloos, was de wedstrijd weer helemaal open. Koudekerk nam het initiatief over en Bryan van Delft was niet veel later dichtbij de gelijkmaker. Vlak voor rust viel dit doelpunt alsnog toen De Groot met een kanonskogel Teeuwisse het nakijken gaf. Met deze 2-2 stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft waren de kansen vooral voor de gastheren, maar de Teeuwisse reageerde alert op pogingen van  De Groot en Van Delft. Een fraai genomen vrije trap van Daniël Wildschut leek richting kruising te gaan, maar Teeuwisse wist ook deze bal uit het doel te ranselen. De bezoekers waren in het laatste kwartier wel wat dreigender, maar doelrijpe kansen leverde dit niet op. Door de bevlieging van El Zeryouh vlak voor tijd kon FC Zoetermeer tot nog met de volle buit vanaf Sportpark Gruttolaan vertrekken.

Koudekerk-trainer Ronald Rosdorff keek, ondanks het zure einde voor zijn ploeg, toch redelijk tevreden op de wedstrijd terug. ,,Ook vandaag misten we aardig wat basisspelers, maar we hebben ons knap in de wedstrijd weten terug te knokken. Bij FC Zoetermeer lopen een aantal balvaardige jongens rond en daar hadden we in het begin van de wedstrijd wat moeite mee. Na rust hebben we mogelijkheden gehad om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen, maar helaas misten we net wat scherpte voor het doel.”

Door dit resultaat zijn de mannen van Rosdorff definitief uitgeschakeld voor de volgende bekerronde. De bekerwedstrijd van volgende week tegen Bodegraven zal door de withemden als een laatste nuttige oefenwedstrijd worden beschouwd, alvorens een week daarna de competitie begint met een thuiswedstrijd tegen Alphense Boys.

Koudekerk – FC Zoetermeer  2-3 (2-2) 10. Scannel 0-1, 18. 0-2 Boussaboun, 29. De Groot 1-2, 40. De Groot 2-2, 90 El Zeryouh 2-3. Scheidsrechter : Nugteren.

Opstelling Koudekerk: Goudkuil, Kraan (73. Van Randeraat), J. Roosenbrand, F. Roosenbrand, Van Rijswijk, Schmand, Van der Zwet (83.Hakkaart), Roeloffs, Van Delft, De Groot, Wildschut.

Opstelling  FC Zoetermeer :Teeuwisse, Oudshoorn, Dogger, Corstanje,Nauman, Schut, Oulhani, Vermond,Scannel, Boussaboun, El Zeryouh.