donderdag, april 25, 2024
HomeBekerVerslagen districtsbeker zaterdag 22 december: FC Oegstgeest doet het weer

Verslagen districtsbeker zaterdag 22 december: FC Oegstgeest doet het weer

-

Op de voorlaatste zaterdag van 2018 zijn/worden er diverse wedstrijden gespeeld in de districtsbeker. Onze redactie plaatst een overzicht van de verrichtingen van de regionale clubs. De wedstrijden worden op verschillende tijden gespeeld en dus zal er regelmatig een update volgen van de uitslagen.

Voorschoten’97 (zo)- Barendrecht 2 1-7 (0-3)

De ploeg van Huib van Oostrom Soede kwam tekort tegen de reserves van Barendrecht, de club die uitkomt in de twee divisie. Voor de pauze was het verschil al gemaakt (0-3). Niet ver na rust deed Thomas van der Veldt nog iets terug, maar kort daarop werd de marge weer naar drie goals getild. Uiteindelijk wonnen de gasten met 1-7. Barendrecht 2 komt uit in de hoofdklasse en staat bij de winterstop op een derde plaats achter Quick Boys 2 en lijstaanvoerder Excelsior Maassluis. Voorschoten’97 kan zich nu volledig gaan richten op de competitie en is ook nog niet uitgespeeld in de strijd om de Rabobank LAV Cup. Van Oostrom Soede: ,,Een prima tegenstander waartegen we niet voldoende hebben gebracht. Teveel individuele fouten en dan ga je eraf tegen zo’n tegenstander. Bij 1-3 hadden we de 2-3 nog kunnen maken, maar al met al een uitslag die voldoende zegt.”

FC Rijnvogels- Alphense Boys 4-2 (3-1)

De strijd tussen de beide hoofdklassers is een prooi geworden voor de ploeg van Jimmy Simons. Arjan Ouwendijk opende de score voor de brigade van Hein van Heek, zoals bekend eerder op de bank op de Kooltuin. Halverwege de eerste helft werkte Max van Steen de gelijkmaker binnen op aangeven van Roy van Leeuwen. Kort voor rust scoorde de thuisploeg nog tweemaal via Luuk Slegt en Jesse Driebergen. Een kwartier voor tijd keerde de spanning terug in deze kansrijke ontmoeting. Boris Zanoli was de maker van de 3-2. Van Leeuwen maakte aan alle onzekerheid een einde. De Katwijkers beleefden zo een fraai slot van 2018, want vorige week werd op eigen veld ook al gewonnen van de koploper, RKAV Volendam, in de hoofdklasse.

FC ‘s-Gravenzande- FC Boshuizen 2-2 (1-1). FC ‘s-Gravenzande wint na strafschoppen

FC Boshuizen kwam in de buurt van een stunt. De eersteklasser hield gelijke tred met hoofdklasser FC ‘s-Gravenzande na negentig minuten. Rayson Koeiman zette de ploeg van Marcel IJzendoorn op voorsprong, maar vijf minuten voor de pauze scoorde de thuisploeg de gelijkmaker. Acht minuten na rust werd het 2-2 en verzuimden de gastheren verder afstand te nemen. Daar profiteerde Jesper Neuteboom in de slotfase van (2-2). Vanaf elfmeter scoorden Tommy Sinteur, Ismael Adsalmis en Michael Owel, maar Jason Dasburg en Gerson Pisas misten namens de Leidenaren. De thuisploeg maakte geen fouten in de noodzakelijke strafschoppenreeks.

Berkel- FC Oegstgeest 2-4 (0-2)

FC Oegstgeest, voorheen VV Oegstgeest, staat er zo zoetjes aan om bekend om prima resultaten te halen tegen clubs die hoger spelen. Dat werd nu ook weer bewezen in en tegen tweedeklasser Berkel. De formatie van Huig Jan Heeringa pakte een 0-2 voorsprong via Abel Bormans en Danny Wenink. Pal na rust werd het echter direct 1-2, maar de Voscuyl-bewoners bezweken niet. Sterker nog, twaalf minuten voor tijd was het zelfs 1-4 door weer Bormans en Bob den Hollander. De thuisploeg deed nog iets terug, maar dat was slechts voor de statistieken. Trainer Heeringa: ,,Het is weer een bevestiging dat we goed bezig zijn met de fusieclub. Het was verdiend en het is geen toeval meer. De beide teams misten wat spelers, maar dat is logisch op 22 december. We bekeren lekker door en hopen nu weer op een leuke tegenstander. Gezien mijn verleden zou dat FC Rijnvogels kunnen zijn, maar er zitten nog genoeg andere leuke ploegen ook in. Nu even lekker nagenieten.”

TAVV-Poortugaal 1-3 (1-0)

In Ter Aar moest TAVV het afleggen tegen Poortugaal. De eersteklasser, de nummer elf van de eerste klasse B, won met 1-3. De ploeg van Frenk van der Kleij kwam nog wel op voorsprong via buitenspeler Yassine El Mariami, maar na de rust kon de thuisploeg het niet meer bijbenen. TAVV kan en zal zich nu volledig op de competitie moeten gaan richten. De blauw-witten staan stijf laatste in 2C, niet in de laatste plaats door een golf aan (langdurige) blessures.