Districtsbeker- Stompwijk’92 speelde eenmalig op zaterdag voor de districtsbeker en dat is qua resultaat niet zo goed bevallen. De tweedeklasser legde het af tegen Ter Leede 2. Halverwege was er nog niet gescoord, maar na negentig minuten gaf het scorebord 0-4 aan. ,,Deze nederlaag had niet gehoeven. Na de 0-1 heeft de ploeg het te makkelijk laten lopen”, zo meende Erik van Manen. De trainer van Stompwijk’92 had evenwel ook ander nieuws in petto. Voor zichzelf heeft Van Manen besloten na dit seizoen graag een nieuwe uitdaging aan te gaan. De club accepteert de keuze van de trainer en zal op zoek gaan naar een opvolger. ,,De club heeft nu ruimschoots de tijd om te handelen en ik kan me ook rustig gaan oriënteren op het vervolg. Het is een hele mooie tijd hier geweest. En nog! Zo zit ik erin en de club ook. Natuurlijk willen we het seizoen met zijn allen tot een goed einde brengen. Na de promotie van vorig seizoen zou het absoluut weer een prestatie zijn wanneer Stompwijk’92 ook volgend seizoen kan uitkomen in de tweede klasse.”

Van Manen werkte eerder bij Renswoude, vervulde uiteenlopende trainerstaken bij VVSB, stak over naar UDO en is nu bezig aan het derde seizoen op De Meerhorst. In zijn eerste seizoen werd de zevende plaats ingenomen op de ranglijst en na een ongekende reeks eindigden de wit-groen-roden vorig seizoen als derde. Via de nacompetitie werd de kers op de taart gezet. De tweede klasse vormt nu de uitdaging. Vorige week werd de eerste zege binnen geloodst en de ploeg lijkt rijper en rijper te worden.

De trainer: ,,We zullen met zijn allen keihard moeten blijven werken om het seizoen tot een goed einde te brengen. Zoals bekend is er weinig verloop bij deze club en we moeten het doen met de voor handen zijnde middelen. We hebben vorig seizoen een topprestatie geleverd en dat moeten we nu ook weer doen om het vege lijf te redden. Mocht het onverhoopt niet lukken dan is dat teleurstellend, maar zeker geen schande. De staf en de spelersgroep heeft het beste in elkaar naar boven gehaald en dat doen we nog steeds. Maar daar zitten uiteraard grenzen aan.”

Vervolgend: ,,Na dit seizoen is het mooi geweest en is het goed voor Stompwijk’92 als er weer een andere trainer voor de groep staat. Het gesprek over mijn beslissing was positief en het is beter dat nu negentig procent teleurgesteld is in mijn beslissing dan dat dat straks nog maar 15% is. Dan ben je te lang doorgegaan met elkaar. Dat zie je wel vaker bij clubs en trainers en dan is de aftocht toch anders. Nu weten we allebei waar we aan toe zijn.”

De in Noordwijkerhout woonachtige voetballiefhebber pur sang heeft zich nog niet verdiept in zijn toekomst. ,,Hier had ik het naar mijn zin ondanks de krappe groep. Ik weet echter dat er zes of zeven A-junioren aankomen, die straks klaar zijn voor het grote werk. Dat is een geruststellende gedachte. Voor mezelf zou het nu ook een club kunnen worden die bovenin kan meedoen in een tweede klasse. Het werken met een bredere groep ligt mij zeker ook wel. Aan specifieke clubs heb ik nog niet gedacht. Gezien mijn woonplaats is de Bollenstreek een optie, maar ik heb er ook geen enkel probleem mee als het een club zou worden tussen Leiden en Den Haag. Die afstanden zijn allemaal goed te overzien.”

Nog even terug naar het duel in de districtsbeker. ,,In de eerste helft kreeg Ter Leede wat meer kansen, maar even na rust had Nick Ammerlaan de 1-0 kunnen maken. Dat was tot dan de grootste kans. Kort daarop werd het echter 0-1 en vanaf dat moment hebben we het niet meer kunnen opbrengen. Dat is jammer. Ter Leede is een prima ploeg, maar zij hebben ten opzichte van vorig seizoen wel wat ingeleverd. Ik beschouw hen als een gemiddelde tegenstander uit onze klasse.  We gaan ons nu uiteraard weer op de competitie richten. Er wacht ons een klus, maar ik wil het hoofdstuk Stompwijk’92 vanzelfsprekend goed afsluiten.”