HomeBekerStompwijk'92 vloert Voorschoten'97 in districtsbeker

Stompwijk’92 vloert Voorschoten’97 in districtsbeker

-

Districtsbeker- In een naar voren geschoven bekerwedstrijd heeft Stompijk’92 met 3-2 gewonnen van Voorschoten’97 (za). Halverwege was het nog 1-2 voor de ploeg van André Lourens. Hamza Chikhi zette de bezoekers al rap op voorsprong met twee doelpunten en er leek geen vuiltje aan de lucht voor Voorschoten’97, dat sterk opende. Geleidelijk aan zette ook de thuisploeg de tanden in de ontmoeting en dat leverde voor de pauze een tegentreffer op van Nick Ammerlaan. De aanvaller scoorde na rust ook zijn tweede treffer en in de slotfase hielp Jasper Moll de zondag tweedeklasser onbedoeld aan de zege met een eigen doelpunt. Stompwijk’92 won ook de eerste groepswedstrijd al van RKDEO, terwijl Voorschoten’97 te sterk was geweest voor Forum Sport.

Uiteraard was Erik van Manen in zijn noppetjes met de knappe overwinning. ,,De zege kwam wat gelukkig tot stand en zeker in het begin hadden we het knap lastig. We moesten heel veel rennen om de tegenstander bij te kunnen benen. Voorschoten’97 is gewoonweg een prima ploeg. Gelukkig zijn we na de 0-2 ons ‘ding’ gaan doen en kregen óók wij kansen op doelpunten. Na de rust en de gelijkmaker kon het twee kanten op en uiteindelijk heeft de tegenstander geen antwoord gevonden op ons spel. Dat is voor ons een prettige constatering. We mazzelen met het eigen doelpunt, maar hier kunnen we zeker verder mee. Vanzelfsprekend raap ik dit soort punten echter liever op in de competitie, dat dan weer wel. In elk geval levert deze overwinning een positief gevoel op bij de spelersgroep en staf en dat kan ons helpen bij de competitiestart.”

Collega Lourens: ,,In de beginfase speelden we ze van het kastje naar de muur. Daar zat denk ik wel meteen de valkuil in, want het ging te gemakkelijk. De concentratie werd minder en we lieten Stompwijk’92 in de wedstrijd komen. Uiteindelijk had het ook 8-8 kunnen worden. Al met al kan ik tevreden zijn over het eerste deel en daarin pakten we door op Forum Sport. Daarna leverde deze wedstrijd teleurstelling op. Er ging heel veel mis, zeker in de tweede helft. Het geeft onder aan de streep aan dat wij geen enkele wedstrijd ‘zomaar even binnen slepen’. Dat besef zal er moeten zijn zodra we de competitie in gaan. Deze nederlaag is zeker jammer, maar door de bank genomen doen we het hartstikke goed in de voorbereiding. Het grootste deel van de spelersgroep doet het prima en bij vlagen hebben we al écht goed voetbal laten zien. De concurrentiestrijd is groot en dat is al de eerste winst ten opzichte van vorig jaar. We kampten met veel blessureleed. Hopelijk blijven we daar nu meer van verschoond.”