Alle uitslagen, standen en doelpuntenmakers in de groepsfase van de districtsbeker kwamen in de voorbije weken voorbij. Na de laatste speelronde van dit weekend zet onze redactie nog eenmaal alles op een rij. Welke clubs overleefden en welke clubs kunnen zich volledig gaan richten op de competitie?

Groep 1 (eerste-en tweedeklassers)

DOSR plaatste zich op de laatste speeldag in poule 9 alsnog voor de volgende ronde. In de Veen werd RCL met liefst 4-0 verslagen. Opvallend mag worden genoemd dat eerder al Foreholte DoCoS versloeg, Stompwijk’92 voorbij kwam aan Voorschoten’97 en ROAC UVS versloeg. Met andere woorden; de tweedeklassers op zondag deden het beduidend beter dan de zaterdagclubs van dit niveau. In poule 13 verloor UVS ook de laatste ontmoeting van Hoofddorp (3-1). De blauwwitten eindigden zo als laatste in de poule. In poule 14 maakte Valken’68 er een waar spektakel van tegen Hillegom. Na een middagje ‘korfbal’ werd het 5-5 op ‘t Duyfrak. Selmo Kurbegovic scoorde onder meer tweemaal voor de ploeg van Arie van Duijn. De 16-jarige Stijn Kalee viel in en scoorde meteen voor de Valkenburgers.

In poule 22 klopte TAVV buurman Altior. De formatie van Frenk van der Kleij plaatste zich zo op de valreep voor de volgende ronde. FC Boshuizen was na twee speeldagen al zeker van plaatsing, maar boekte ook in de derde wedstrijd winst. Tweedeklasser DoCoS werd met 3-0 teruggewezen (zie ook verslag). Foreholte sloot zich niet aan bij de Leidse eersteklasser, want Oliveo won gisteren met 2-3 in Voorhout. Voorschoten’97 klopte RKDEO in poule 24 en gaat zo mee met Stompwijk’92, dat zich ook al eerder kwalificeerde voor de knock-out fase. ARC redde het ook in poule 25. DSO werd met 0-2 geklopt.

Groep 2 (derde-en vierdeklassers zaterdag)

In poule 1 werd Quick Boys 2 met overmacht winnaar. Op de slotdag kwam LSVV’70 er niet aan te pas (5-1), maar daar was de Leidse vierdeklasser niet rouwig om. Ook de tweede elftallen van Ter Leede en Rijnsburgse Boys plaatsten zich door foutloos te blijven in de drie gespeelde ontmoetingen. FC Oegstgeest won ruim van RAS in poule 30 en liet zo DUNO achter zich op doelsaldo. Woubrugge eindigde in poule 22 ook op zeven punten en dat voldoende om SEV van zich af te houden. Hazerswoudse Boys en Football Factory werden respectievelijk keurig eerste in poule 10 en 40. De Leidse ploeg zegevierde drie keer en lijken een stap te hebben gemaakt ten opzichte van het vorige sezioen. Meerburg en Kagia (foto tegen Zevenhoven) hebben de tweede ronde niet gehaald, hoewel de Lisserbroekers geen duel verloren en de Rijndijkers tweemaal uithaalden. Lugdunum en Roodenburg hielden elkaar in de poule in evenwicht, maar ook deze twee ploegen zijn uitgeschakeld (zie ook verslag). De zaterdagtak van Alphense Boys schakelde onder meer Alphia uit.

Groep 3 (derdeklasers zondag)

Vier regioclubs hebben de groepsfase overleefd. SJZ won het beslissende duel tegen DONK door vijf minuten in de extra tijd de winnende te maken via Mark Jan Vermeeren (1-2). Voorschoten’97 kwam voorbij aan ODB en werd zo eerste in de poule. ASC had geen enkele moeite om Pretoria te kloppen met onder meer vier treffers van Jelle Schouten. De ploeg uit Oegstgeest had al tweemaal gewonnen. Ook WVC won drie keer. Gisteren werd Cabauw onder de voet gelopen (0-6). Sporting Leiden leefde zich ook al uit. HWD werd in poule 5 met 0-6 van het kastje naar de muur gestuurd. Gökhan Yazici vond het net vier keer en Lorenz Hermans was tweemaal trefzeker. Toch eindigde de fusieclub als tweede achter Charlois en dat was niet voldoende om door te kunnen bekeren. Warmunda stelde teleur tegen Wanica Star (2-2) en moest Quick 2 voor laten gaan in de poule.

De navolgende regioclubs zijn door: DOSR, ROAC, Teylingen, TAVV, FC Boshuizen, Stompwijk’92, Voorschoten’97 (za), ARC (groep 1), Hazerswoudse Boys, Woubrugge, Quick Boys 2, Ter Leede 2, Woubrugge, Rijnsburgse Boys 2, Alphense Boys, Football Factory, FC Oegstgeest (groep 2), ASC, Voorschoten’97 zo, SJZ en WVC (groep 3).

Foto’s: met dank aan Blik op Lisse