Het einde van de groepsfase in de LAV Cup komt in zicht. De loting voor de knockout-fase zal volgende maand plaatsvinden op 21 februari in het clubhuis van ASC, maar eerst moeten de plekken nog worden verdeeld. Dinsdagavond staan maar liefst zes wedstrijden op de rol.

In poule A nemen de reserves van FC Rijnvogels het op tegen RCL. De Katwijkers moeten nog even aan de bak om zich te verzekeren van de knock-outfase, terwijl de Leiderdorpers met negen punten al nagenoeg zeker zijn van de volgende ronde. In dezelfde groep ontvangt UVS stads- en competitiegenoot DoCoS. In de tweede klasse C trok UVS eerder dit seizoen aan het langste eind (0-1), maar het team van coach Nico van der Salm laat zich toch niet weer verrassen? Van de zeven ploegen in poule A plaatsen overigens vier teams zich voor de achtste finale.

In poule B treft koploper Ter Leede 2 een ander reserveteam, namelijk dat van SJC. De Sassenheimers zijn tot nu toe zonder puntverlies en hebben vanavond aan een punt genoeg om verder te gaan in de LAV Cup. Al zal Ter Leede het liefst natuurlijk bovenaan willen eindigen. Voor SJC zit er niets anders op dan winnen, want anders zijn de Noordwijkers uitgeschakeld in het toernooi. Dat geldt ook voor Valken ’68 of Foreholte, die het tegen elkaar opnemen. Beide teams haalden tot nu toe drie punten in drie duels.

UDO komt in poule D FC Rijnland tegen. Voor de Oegstgeestenaren zit een vervolg in het toernooi er niet meer in na drie verloren wedstrijden op rij, terwijl er voor de Leidse derdeklasser nog alles mogelijk is. Rijnland speelde pas één duel en die won de ploeg van Koudekerk (3-0).

In poule E speelt de zaterdagtak van Roodenburg tegen de zondagtak van Voorschoten ’97. De Leidenaren verloren eerder in de LAV Cup van VV Leiden met 3-2. Dat was tegelijkertijd ook het enige duel dat de mannen van trainer Nino Poulina speelden. Collega Huib van Oostrom Soede speelde al twee wedstrijden met zijn ploeg. Beide werden ook gewonnen van respectievelijk VV Leiden (3-0) en Stompwijk ’92 (4-1). Bij winst zijn de Voorschotenaren dus verzekerd van een plek bij de laatste zestien van de LAV Cup.

Genoeg keuze dus weer om een wedstrijdje mee te pakken op de dinsdagavond!

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).

Powered by: