Het einde van de groepsfase in de LAV Cup komt steeds meer in zicht. Afgelopen week werden er behoorlijk wat wedstrijden afgewerkt. Komend weekend staan er wederom duels ingepland, zo ook komende dinsdag. Misschien eens de moeite waard om te bezoeken.

Poule A nadert zijn ontknoping. De reserves van Noordwijk nemen het zaterdag om 10.30 uur op tegen UVS. De Noordwijkers hebben nog wel drie wedstrijden voor de boeg, maar bij verlies wordt het voor de ploeg nog lastig om zich te plaatsen voor de knock-out fase. Voor UVS is het de laatste wedstrijd. De Leidenaren hebben hele goede papieren om verder te gaan met negen punten uit vijf duels, al zal nóg een driepunter meer zekerheid geven om bij de eerste vier te eindigen in de groep. Die plaatsen geven uiteindelijk recht op het bereiken van de volgende ronde.

In poule B ontvangt Lugdunum het reserveteam van Ter Leede om 12 uur. Voor de Leidse formatie is het de laatste testcase voor de belangrijke derby van volgende week tegen UVS. Al zal de wedstrijd tegen Ter Leede ook serieus worden genomen door Lugdunum, want drie punten zijn hard nodig om zeker te zijn van een plek bij de laatste zestien. De Sassenheimers – nog foutloos tot op heden – zijn daarvan al zeker.

In poule C treffen Football Factory en Meerburg elkaar op het Universitair Sportcomplex. Vlak voor de winterstop troffen beide teams elkaar ook al in de competitie. Toen wonnen de Rijndijkers met 3-1, kunnen de Leidse studenten revanche nemen voor de nederlaag eerder dit seizoen?

In poule D speelt de zaterdagtak van VVSB een thuiswedstrijd tegen UDO, dat na vier wedstrijden nog puntloos is. De Oegstgeestenaren zijn dus uitgeschakeld, maar dat geldt nog niet voor de Noordwijkerhouters. Het team van trainer Rob Jonkman, dat nog op nul punten staat, speelde pas één duel. Dus er liggen nog genoeg kansen voor VVSB om de volgende ronde te bereiken van de LAV Cup.

Op zondag (12.00 uur) nemen FC Rijnland en ASC het tegen elkaar op, zodat u ruim op tijd bent voor de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (14.30 uur). Afhankelijk van de gesteldheid van het veld van ASC, wordt er bepaald of er eventueel bij FC Rijnland wordt gespeeld. Overigens wonnen de Oegstgeestenaren eerder dit seizoen in de competitie met maar liefst 7-0 van de Leidenaren, maar inmiddels is de rust weer enigszins hersteld op de Leidse Morsch. Een spannende kraker dus op papier en mocht u een vrije zaterdag of zondag hebben…

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).