LAV Cup, poule A- De overwinning van de reserves van FC Rijnvogels op, in en bij AVV Alphen betekende een ticket voor de volgende ronde van de LAV Cup. De thuisclub wist op voorhand al dat het daartoe een minimale kans had gezien de enige tot nu toe geboekte zege tot nu toe. Het was een miezerige avond met een potje voetbal dat gelijke tred hield met het weer. AVV Alphen kon niet beter en FC Rijnvogels kwam bepaald niet tot volle wasdom in een rommelig duel op het hobbelige veld.

De thuisclub kwam weliswaar enthousiast uit de startblokken en nam zowaar de leiding. Na een uitval over links werd de bij de tweede paal vrijstaande Dennis Boer over het hoofd gezien en hij schoot beheerst de bal achter Rijnvogels-doelman Gert Jan Vlieland: 1-0. De goalie moest nog eenmaal in actie komen om zelfs een tweede treffer te voorkomen. De Katwijkse Vogels die met name tijdens plaatselijke derby’s nog wel eens alles uit de tenen haalden, acteerden min of meer plichtmatig, althans daar had het alle schijn van.

Langzamerhand namen zij toch echter het heft in handen en de thuisclub werd op eigen helft teruggedrongen. De gelijkmaker viel binnen het half uur. Het was een aanval uit het boekje, die bij Mike Zwijnenburg begon, vervolgens via een panklare voorzet van Jack de Jong op het hoofd van Kevin de Jong belandde die keihard binnen knikte. Nog voor de thee werd de marge verruimd. Een bal binnen de zestien werd door Jan van Paridon koppend voor het hok gebracht waar Thijs van Kruistum van dichtbij het klusje afmaakte: 1-2.

Na de thee werd het er niet beter op. De gastheren ontbeerden – behalve enkele gevaarlijke momenten – de kracht om de gelijkmaker te forceren en FC Rijnvogels vergat de score op te voeren. Vooral in de slotfase kregen zij hiertoe enkele behoorlijke mogelijkheden, maar het vizier van de anders zo trefzekere Van Kruistum stond bij het kunstlicht niet zo scherp als bij het daglicht. De teller bleef dus op 1-2 steken. Al met al niet de beste wedstrijd uit poule A. AVV Alphen heeft nog een duel open staan tegen de reserves van Noordwijk, terwijl de Katwijkers klaar zijn en zich gaan opmaken voor de loting.

Basisopstelling AVV Alphen: De Vries, El Bouny, Egberts, M.Boer, Bolhandia, Latifi, Hogeweg, Barraki, D.Boer, Sharieff, Ruiter.

FC Rijnvogels: Gert Jan Vlieland, Jack de Jong, Kevin Wijmer (60. Sander van der Gugten), Mike Zwijnenburg, (46. Sander Jochems), Mart Spierdijk (60. Stef Onderwater), Donaldo Sanchez Silva, Dillan Guyt, Leon Houwer, Jan van Paridon, Kevin de Jong, Thijs van Kruistum.

Opstelling AVV Alphen onder voorbehoud, gegevens werden slechts deels ontvangen door onze verslaggever.

[pro_ad_display_adzone id=”59293″]