LAV Cup, poule A- Het LAV Cup-duel tussen de reserves van FC Rijnvogels en RCL is dinsdagavond gestaakt bij een 0-0 stand. Halverwege de tweede helft raakte Melvin van Gent behoorlijk geblesseerd aan zijn been. De RCL-aanvaller gleed bij het binnenhouden van een bal door tegen een hek. ,,Dat was ontzettend schrikken”, vertelde Henk Buyn, de trainer van de Leiderdorpse formatie, na afloop.

,,Die hekken lopen niet helemaal door tot aan de grond, waardoor Melvin (van Gent, red.) met zijn been tegen de onderkant botste. Het zag er niet goed uit. Hij had een enorme wond. We hebben gelijk de ambulance gebeld, maar dat telefoontje bleek even later niet te zijn doorgekomen. Uiteindelijk duurde het allemaal behoorlijk lang en hebben we Melvin voorzichtig naar binnen gedragen. Het ging namelijk ook nog onweren.”

Buyn dacht dat het ‘kantje boord’ was. ,,Met een beetje geluk zijn z’n spieren en zenuwen niet geraakt, want de wond was behoorlijk diep. Maar ik houd nog een slag om de arm. Melvin houdt er in ieder geval een behoorlijke litteken aan over. Tja, dan maakt zo’n (LAV Cup-) wedstrijd even niets meer uit als er zoiets gebeurt. We speelden tot dat moment best prima hoor. Het was wel weer even wennen, want het was onze eerste wedstrijd. We hebben wel elf tegen elf gedaan met onze eigen selectie, maar dat is toch anders.”

Voor Buyns collega Stefan Schaafsma van FC Rijnvogels was het ook even schrikken toen Van Gent tegen het hek aan knalde. ,,Zeg dat wel. Ik durf te zeggen dat die wond minstens 30 centimeter diep was. Dat viel zeker niet mee. 40 hechtingen zijn wel nodig denk ik.”

Tot dat moment deden de reserves van de Katwijkse ploeg prima mee. Schaafsma was dan ook tevreden. ,,In de eerste helft waren we wel gelijkwaardig aan elkaar. Na de pauze kregen zij de beste kansen. Ik miste nog veel jongens, ook omdat er een aantal pas net terug zijn van trainingskamp. Ze hebben dus weinig getraind met het reserveteam.”

Nagekomen bericht over de pechvogel: Melvin van Gent was vannacht om 00.00 uur weer thuis na een bezoek aan het ziekenhuis. Liefst 26 hechtingen waren nodig om de wond te dichten. Over tien dagen mogen deze er weer uit.  De schade blijkt verder mee te vallen in de zin dat er geen vitale delen zijn aangetast. Wel moet de van DoCoS overgekomen speler het aanstaande trainingskamp aan zich voorbij laten gaan. Onze redactie wenst Melvin veel sterkte en een spoedig herstel toe.

De organisatie neemt later nog een beslissing over deze wedstrijd  en eventueel uitspelen (23 minuten). Mocht de stand in de poule al duidelijk zijn dan wordt de 0-0 stand als eindstand gezien.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).

[pro_ad_display_adzone id=”59293″]