donderdag, maart 28, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 1LAV Cup, poule A: UVS heeft weinig moeite met DoCoS

LAV Cup, poule A: UVS heeft weinig moeite met DoCoS

-

LAV Cup, poule A- Op een bij vlagen druilerige avond was er in de Kikkerpolder sprake van een heuse derby. Thuisclub UVS ontving DoCoS en bij winst zouden de bezoekers zeker zijn van de volgende ronde. De mannen van trainer Steef Roodakkers, aangevuld met een aantal jonkies uit de A1, moesten het opnemen tegen de reserves van DoCoS onder leiding van trainer André Devilee. Voor hem was het terugkomen op het oude nest, inmiddels al 18 jaar actief bij de Morschbewoners maar daarvoor ruim 20 jaar bij de blauwwitten actief. De eerste groep van Nico van der Salm ( volgend jaar opgevolgd door Ron de Roode) had een oefenwedstrijd tegen DOSR. Ondanks redelijke tegenstand was het eigenlijk nooit een wedstrijd en won de thuisploeg vrij eenvoudig met 4-0.

,,In de eerste helft hadden we al snel een overwicht maar konden dit niet in doelpunten omzetten, eigenlijk pas vlak voor rust scoorden we vlak na elkaar de 1-0 en 2-0 waarbij het eerste doelpunt op naam kwam van A-junior Lionel Lofowong en de tweede van Bart van der Weijden. Na rust gingen we vrolijk verder met het creëren van kansen, maar pas halverwege de tweede helft gooiden we de wedstrijd definitief in het slot met de 3-0 van nogmaals Van der Weijden en het laatste doelpunt kwam wederom op naam van een A junior, namelijk Tal Rozenthal. Aanstaande zaterdag spelen wij nog tegen de reserves van vv Noordwijk en bij winst doen we goede zaken in de LAV cup”, aldus Roodakkers.  Op de vraag of ook zij zich in warme oorden hebben voorbereid op de tweede seizoenshelft moest hij lachen,, Nee, wij hebben het dicht bij huis gehouden.”

Verliezend trainer Devilee vond dat zijn mannen goed begonnen aan de wedstrijd. ,,We speelden compact en probeerden vanuit de omschakeling toch nog wat kansjes te creëren, maar verliezen uiteindelijk verdiend van een kwalitatief sterkere tegenstander. Om eerlijk te zijn hebben we ook nauwelijks iets gecreëerd,  maar conditioneel zijn dit soort wedstrijden voor ons wel van grote waarde. Wij spelen met het tweede namelijk 10 februari pas voor het echie dus moeten het dan vooral hebben van dit soort wedstrijden. Wij zijn wel naar het buitenland geweest, begin januari zaten wij voor een paar dagen in Lissabon en hebben daar een drietal trainingen afgewerkt en een oefenwedstrijd gespeeld.” Op de vraag wat Devilee volgend jaar gaat doen is hij vrij stellig, ,,Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij deze club en ook de jongens voelen zich prettig dus ik zie geen enkele reden om volgend jaar niet voor deze groep te staan.”

Er was toch ook nog zeker wel een lichtpuntje bij de bezoekers te benoemen. Rick Siere maakte na wekenlang blessureleed (en daarvoor jarenlang structureel blessureleed) zijn rentree en waarbij hij vooraf een minuut of 35 in gedachten had vond hij het na een uur welletjes. ,,Ik had al een aantal keren voluit met de groep meegetraind en de bedoeling was nu iets meer dan een half uur mee te doen maar gezien de compacte speelwijze met dus niet heel veel meters te maken heb ik het eigenlijk een uur vrij moeiteloos volgehouden. Ik heb nu wel wat spierpijn en kijken wat de reactie is, maar als dat goed is dan zal de volgende wedstrijd zo maar een minuut of 75 kunnen zijn. Mijn goede voornemen voor 2018 is in ieder geval een blessurevrij jaar. Ik heb een aantal jaren geleden mijn kruisband gescheurd en daar is een stuk hamstring ingezet maar ik heb hier toch wel wat last van gehad, waarschijnlijk wat littekenweefsel. Het wachten is nu op de uitslag van een MRI scan en als die goed is dan ga ik er weer vol voor. Als de groep weer nagenoeg compleet is kunnen we zeker nog wel wat stappen maken met de hoofdmacht in de tweede seizoenshelft.”

UVS – DoCoS 4-0 (2-0). Lionel Lofowong 1-0, Van der Weijden 2-0 en 3-0, Rozenthal 4-0.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).