LAV Cup, poule B- Op een dinsdagavond waar er onduidelijkheid was over het tijdstip van aanvang, was het nou 20.00 uur of 20.15 uur, en de variërende weersomstandigheden was er één ding wel duidelijk en dat was de winnende strijdwijze van de beloftes van Ter Leede. Martijn Lagendijk verwoordde het als volgt als trainer/coach van de roodgelen bij deze wedstrijd op sportpark De Roodemoolen: ,,Met het spelletje dat we speelden zetten we vanaf de eerste minuut druk. En had de afwerking beter geweest, dan was de score zeker opgelopen tot een 9-0 waar het nu een 4-0 werd na negentig speelminuten.”

Piet Alders, trainer van de beloftes van SJC: ,,Wij speelden heel slecht, het was in één woord gezegd ‘schandalig’. We zijn op alle fronten door Ter Leede afgetroefd. Zij balden lekker, speelden slim en lieten het balletje heerlijk door de linies gaan. Ik heb in de rust alleen maar gezegd dat ze zich moesten schamen voor wat ze tot op dat moment hebben laten zien. En na afloop heb ik wijselijk maar helemaal niets meer gezegd. Er was geen inzet bij ons en we hebben terecht dik verloren.”

Lagendijk: ,,We waren hier met spelers van het tweede elftal, een paar spelers van het derde wat een soort van opleidingsteam is en ook twee spelers van JO19. Dit soort wedstrijden is ideaal om die jongens te zien spelen, het is toch duidelijk anders dan meetrainen. Het geeft ons ook een goed beeld of ze van JO19 komend seizoen de stap naar de A- of B-selectie gaan maken. Ik hou van verzorgd voetbal spelen, dat lieten ze vanavond ook zien. Jammer dat het wat schortte aan de afwerking.”

Alders: ,,Een paar jongens waren mee geweest met het trainingskamp van het eerste. Maar die lieten het vanavond ook niet zien. En naast mij zaten twee jongens van het derde, en dat is toch net even van een ander trainingsniveau.”

,,Ik beschik nu over te weinig spelers, waardoor middenvelders ook de spitspositie moeten gaan invullen en dat is toch van een hele andere dynamiek. Als we zo weer spelers erbij krijgen na het nodige blessureleed in combinatie met wat aanstormende jeugd, en die is er, dan kan ik weer keuzes gaan maken. En dat houdt zo’n jonge selectie zeker scherp. Maar zondag moeten ze er wel weer staan, dan begint voor ons de competitie weer”, aldus de teleurgestelde maar realistische SJC-trainer.

De beloftes van Ter Leede hebben zich met 12 uit 4 (14-1) dus al geplaatst voor de volgende fase van de LAV Cup. Zaterdag 20 januari wacht hen de laatste, leuke poulewedstrijd tegen Lugdunum. Lagendijk: ,,Misschien klinkt het wat arrogant, maar ik kijk nooit naar een tegenstander. Ik ga altijd uit van onze eigen kracht.” De Leidenaren verblijven deze dagen nog in Torremolinos voor een zonnig trainingskamp. De beloftes van SJC hebben met deze 4-0 nederlaag nu 3 uit 4 (7-14) en moeten de van 12 december uitgestelde wedstrijd tegen Foreholte nog inhalen. Een mooie gelegenheid tegen deze tweedeklasser om te laten zien dat het ook anders kan.

Ter Leede (res.)-SJC (res.) 4-0 (2-0). Van den Berg 1-0 en 2-0, Van Stijn 3-0, Van den Berg 4-0.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).