LAV Cup, poule C- In verband met de renovatie van de kleedkamers bij Meerburg was de wedstrijd omgedraaid en werd nu gespeeld op het kunstgrasveld van de Leidse studenten. Als je de stand van de ranglijst bekijkt dan zou je verwachten dat het een makkelijke middag voor de Rijndijkers zou moeten worden maar niets was minder waar.  Het werd uiteindelijk wel 3-1 voor de mannen van trainer Alex Redel, een zege die echter overschaduwd werd door de zeer ernstige knieblessure van Boris Muller. Uiteraard later meer hierover.

Er was zaterdagmiddag sprake van een heuse primeur. Nog nooit heeft iemand van het team van LeidenAmateurVoetbal van zo dichtbij de wedstrijd aanschouwt. Naast verslaggever was ik namelijk ook… juist ja de scheidsrechter. En zelfs bij mij was er sprake van enige druk, want heen ben ik meegereden met iemand uit de trainersstaf en op een toch wel serieuze toon gaf hij aan dat het wel of niet mee terugrijden toch wel eens afhankelijk zou kunnen zijn van mijn geleverde prestatie.

Aangekomen op het complex van de universiteit raakte ik in gesprek met de grondlegger van LVV Football Factory, Pieter van Schie, een liefhebber pur sang. Respect voor de manier waarop hij het een en ander heeft neergezet, waarbij er dit seizoen zelfs 4 teams zijn bijgekomen en dit geldt dan voornamelijk voor de Haagse variant. Een man, recht door zee, en met een uitgesproken mening over het wel en wee van het Leidse voetbal. Vooraf sprak ik ook nog even met de trainer, Youcef Boukmedhi, die ook nog een “verleden” heeft  bij de tegenstander van zaterdagmiddag. ,,De trainingsopkomst is goed te noemen, alleen door afwezigheid van een groot aantal spelers was het vandaag wel puzzelen. Zeker ook omdat ook het tweede vandaag tegen Meerburg oefende. Eerlijk gezegd hoop ik dat we vandaag de schade beperkt kunnen houden.”

In de eerste 30 minuten van de wedstrijd boden de studenten goed tegenstand en werd Meerburg voornamelijk gevaarlijk via corners. Zowel Ali Barokzay als Christiaan Laan hadden hun vizier te hoog ingesteld nadat zij vrij konden inkoppen. Ook Daniël van der Zwaan, normaal gesproken makkelijk scorend, kon het net toen nog niet vinden. Zijn inzetten werden door keeper Daniele Zampierin uitstekend gepareerd. Na een kwartier spelen ging Meerburger Boris Muller op het middenveld stevig en duel aan en, zoals ik het van een meter of vijf heb kunnen waarnemen, klapte hij met zijn knie vol op het been van zijn tegenstander. Einde wedstrijd voor Muller, en een ritje naar de dokterspost. De laatste informatie is dat er zeer waarschijnlijk een scheurtje in de meniscus en de kruisband zit. Een later deze week ingeplande mri scan moet definitief uitsluitsel geven. Boris, namens ons van LAV heel veel sterkte!

De wedstrijd ging verder en de Zoeterwoudenaren schakelden na ongeveer een halfuur spelen over op een ander systeem waarbij er nu vol druk werd gezet op de defensie van de Leidenaren en hier hadden zij moeite mee. Vlak voor rust viel dan ook het eerste doelpunt, na een verlengde ingooi was het Younes Seghrouchni die de bal op de pantoffel nam en deze onhoudbaar in het dak van het doel schoot. Hierna was Football Factory ietwat van slag, er werd uit positie gelopen en de rust kwam dan ook als geroepen. Zonder echt zelf gevaarlijk te zijn geweest was het verschil slechts 1 doelpunt en was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld.

De tweede helft begonnen de studenten goed, hadden zelf een licht overwicht en kropen ook wat meer uit hun schulp. Gevolg hiervan was wel dat er meer ruimte werd weggegeven en juist daarvan maakte Van der Zwaan optimaal gebruik. Via een steekbal de diepte ingestuurd wist hij uiteindelijk in twee instanties de keeper te verschalken en bracht het verschil op twee. De spits zat tot dat op moment niet echt lekker in de wedstrijd, had ook al aardig wat kansen gemist, maar dan is het toch ook een kwaliteit dat die goal er dan uiteindelijk toch komt.

Wie gedacht had dat de wedstrijd gespeeld was die vergiste zich. Meerburg verzuimde de wedstrijd definitief in het slot te gooien en werd ook wat nonchalanter waardoor er mogelijkheden voor de thuisploeg (of moet ik zeggen uitploeg) kwamen. Het werd een kleine tien minuten voor tijd toch nog spannend. Diep gestuurd en niet bij te houden ging linksbuiten Gary Person alleen op keeper Patrick Bom af en schoof de bal rustig onder de keeper het doel in. ,,Toen de bal diep gestuurd werd en ik vol in de achtervolging moest wist ik al dat dit een onhaalbare zaak was. Ik heb zelf nog met Person gevoetbald en wij hebben op de training een keer zijn 100 meter geklokt en die liep hij in geloof ik 10,5 seconden”, aldus de realistische Ramon Weijers.

Een kleine 5 minuten voor tijd gebeurde er iets opmerkelijks. Bij een achterbal voor Meerburg kregen keeper Bom en rechtsachter Levi Paulides het verbaal met elkaar aan de stok waarna laatstgenoemde de bal over het hek en richting het station schoot. Trainer Redel zag mij waarschijnlijk al naar de borstzak grijpen en haalde Paulides even naar de kant om af te koelen. Complimenten voor deze actie en daar kunnen veel trainers nog een voorbeeld aan nemen. In de laatste minuut was het Feike Voorbij die aan alle onzekerheid een eind maakte en het verschil weer op twee bracht en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Uit het feit dat Bom en Paulides gearmd het veld verlieten kon ik opmaken dat de vrede weer getekend was.

,,We weten dat we kwalitatief minder zijn dan Meerburg en als we dan toch goed mee kunnen komen en bepaalde fases ogenschijnlijk de bovenliggende partij zijn dan zegt dat ook wel iets over onze kwaliteit. Realiteit is alleen dat we in de competitie een na laatste staan en dat we iedere week complimenten krijgen met de mededeling dat we veel te laag staan. Daar kopen we helemaal niets voor. We moeten een keer punten gaan pakken. Alleen scoren we moeilijk, zijn we allemaal veel te lief en misschien dat een positief resultaat ons dat zetje in de goede richting geeft”, was getekend Van Schie.

Als laatste kan ik meedelen dat ik terug met iemand anders ben meegereden. Of dit te maken had met mijn prestatie of met een andere reden laat ik even in het midden…..

Meerburg – Football Factory 3-1 (1-0). 38. Seghrouchni 1-0, 63. 2-0 Van der Zwaan, 81. 2-1 Person en 90. 3-1 Voorbij.

Meerburg : Bom, Barokzay, Holleman, K. de Jong, J, de Jong, Laan, van der Meer, Muller, Paulides, Seghrouchni, Tijsse, Verboon, Voorbij, Weijers en van der Zwaan.

Football Factory : Zampierin, Boers, V. Corte Real, Dingjan, Limon, Luidens, Person, van der Akker, Voltan, Hooghiemstra, van der Horst, F. Corte Real, Demirdas, den Otter en Napoleone.

[pro_ad_display_adzone id=”59293″]