LAV Cup, poule C- Enigszins als excuus mocht LSVV’70 aanvoeren dat niet de sterkste formatie voor de dag kon komen. Zo ontbraken onder meer Jiddo Doornenbal, Guus van Kessel en Neal Petersen bij de ploeg van Freek Jansen. Dat nam niet weg dat de derdeklasser te kijk werd gezet door vierdeklasser Meerburg. De Rijndijkers wonnen met 7-1 en namen de wedstrijd bepaald serieuzer en verzuimden zelfs uit te komen in de dubbele cijfers. Beide ploegen zijn nog niet zeker van plaatsing, noch van uitschakeling.

Het was guur in Zoeterwoude. Regenvlagen trokken gedurende de avond over het veld, de wind liet zich ook niet ongemoeid en die combinatie zorgde voor kou. Meerburg trotseerde die omstandigheden veruit het beste. Binnen tien minuten kreeg doelman Thomas Waasdorp menig withemd voor zijn ogen en diverse schoten werden afgevuurd. Dat LSVV’70 het eerste kwartier desalniettemin schadevrij doorkwam mocht een wondertje worden genoemd.

LSVV’70 liet zich in de persoon van Nils de Groot ook en keer zien. De aanvaller kwam ver, maar zag geen afspeelmogelijkheden in de buurt van Patrick Bom. Daarna nam Meerburg definitief het heft in handen en het was bijna voor de hand liggend dat Daniel van der Zwaan de 1-0 mocht aantekenen, hoewel de spits in het zadel werd geholpen door slordig balverlies bij het slecht spelende LSVV’70. ,,Slecht? Het is bijna een belediging voor Koning Voetbal. Moet je toch zien wat er allemaal mis gaat”, zo spraken Jansen en de mager bezette bank aan de kant van de Leidse ploeg.

Voor de pauze werd het ook nog 2-0 door een eigen doelpunt van Michiel Ebbing. Meerburg had er zeker meer moeten maken, maar de marge leek geruststellend voor de tweede helft. Bij LSVV’70 kon het niet veel minder gaan, en was er nog vertrouwen dat het met windje mee wel zou lukken. Het werd echter geen wedstrijd meer. Sterker nog, de vierdeklasser maakte er een lekker trainingspartijtje van en daaruit kwamen diverse schone treffers voort.

Trainer Alex Redel: ,,We hadden verwacht dat het moeizamer zou gaan na de pauze gezien de omstandigheden, maar we voetbalden er makkelijk onderuit en we bleven grote kansen krijgen. Enkel werden ze na rust beter benut en dat is goed voor het zelfvertrouwen. Wij zijn niet bezig met de tegenstander en moeten uit gaan van onze eigen mogelijkheden. Dit is een prima vervolg op het slot van de eerste competitiehelft en het trainingskamp. Het is ook leuk om zaterdag nog tegen Oegstgeest te spelen voor de LAV Cup. We spelen allebei nog ergens om en het is een mooi meetpunt om te zien waar we staan tegen de nummer 1 uit de competitie.”

Na goed voorbereidend werk van Ramon Weijers en Barry Verboon maakte Frits Muller er 3-1 van. Verboon zelf vervolmaakte het kwartet aan doelpunten, maar dat vond Effe Chan nog niet welletjes genoeg. De Groot redde vervolgens de eer, maar Younes Seghrouchni en weer Verboon lieten daarna LSVV’70 nog tweemaal in de kou staan. De 7-1 moet Meerburg goed doen richting Oegstgeest en de competitie een week later en voor LSVV’70 is er wel wat werk te doen om de huidige positie in de derde klasse te kunnen handhaven. In Zoeterwoude leek het nergens op, hoewel dat bij de roodwitten doorgaans amper wat zegt. Zelfspot en kritiek is er genoeg gezien een tweet later op de avond. ,,Windkracht 10, regen en armetierig voetbal. De thuisblijvers kregen weer eens gelijk. Maar toch ook weer een stukje geschiedenis geschreven: LSVV’70 speelde een van de slechtste wedstrijden in de historie. O ja, de eindstand was veel voor hunnie en 1 voor ons.”

Basisopstelling Meerburg: Bom, Paulides, Laan, Barokzay, De Leede, Weijers, Verboon, Van der Meer, Van der Zwaan, Seghrouchni, De Jong.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Filippo, Huisman, Van Luxemburg, Leugering, Van Ruiten, Wijnakker, Groenendijk, Egberts, Casteel, De Groot.

[pro_ad_display_adzone id=”59293″]