LAV Cup, poule C: Op voorhand mocht de confrontatie tussen Meerburg en Oegstgeest al interessant genoemd worden. Beide ploegen komen elkaar immers ook in de competitie tegen en beiden gaan vol voor een prijs. Oegstgeest staat het gehele seizoen al bovenaan en knipoogt voortdurend naar de derde klasse, terwijl Meerburg na een aarzelende start de weg omhoog heeft gevonden en de stap voorwaarts zeker ook nog niet uit het hoofd heeft gezet. Meerburg verdiende in deze wedstrijd meer, maar verloor ongelukkig met 0-1. Toch plaatsten de beide ploegen zich met genoeg punten en een positief doelsaldo. Zo zullen er straks dus op zeker minimaal twee vierdeklassers mee de knock-out fase in gaan.

Trainer Alex Redel: ,,Dit was een hele nuttige wedstrijd. Voor beide ploegen. Omdat we nog stil stonden in competitieverband konden we deze datum benutten en dit was zeker voor ons een prima graadmeter. We treffen elkaar nog begin maart en medio april en nu konden we testen of we tegen hen zijn opgewassen. Zij zijn de favoriet voor de titel en wij zetten in op de nacompetitie. Daarom was het prettig om te kunnen constateren dat we prima mee konden. Of beter, we kregen de betere kansen en hadden recht op meer. Het is jammer dat we via een eigen doelpunt verliezen, maar alsnog zijn we door dus dat betekent dat we straks sowieso nog minimaal een wedstrijd spelen voor de LAV Cup en daar leert het team van.”

Collega Huig Jan Heeringa was dezelfde mening toegedaan aangaande de uitslag. ,,Meerburg had moeten winnen. Zij kregen de meeste kansen en ik vind wel dat we deze zege hebben gepikt. Met nul uit twee stonden we er slecht voor, maar we hebben het door deze week te winnen van SJZ en nu dus van Meerburg toch gered en dat doet ons deugd. We strijden nu nog op drie fronten mee en daar doe je het voor als speler en trainer. We weten nu in elk geval ook meteen dat Meerburg een meer dan geduchte tegenstander is straks in de competitie. Nu gaan we ons richten op RVC’33. Een wedstrijd voor de districtsbeker. Op zich lijken we kansloos omdat zij in de eerste klasse spelen. Maar je weet het nooit. Wij hebben niets te verliezen en wellicht sparen zij wel basisspelers. We grijpen in elk geval elke wedstrijd aan om beter te worden.”

Redel speelde afgelopen donderdag mee op de Krom in de benefietwedstrijd voor Sander Molenaar en dat bezorgde de trainer kippenvel. ,,Een bijzonder indrukwekkende avond voor iedereen en uiteraard vooral voor Sander en zijn gezin. Ik heb weinig mensen gezien die geen tranen in de ogen hadden. Het is natuurlijk te triest voor woorden waarom we daar stonden, maar het zal hem en zijn naasten ook zeker sterken. Katwijk is een fantastische club en een warm nest. Dat werd op deze avond nog maar eens bewezen. Geweldig ook dat talloze andere clubs ook steun hebben gegeven. Voor mij persoonlijk was het ook een prachtig weerzien met spelers uit die tijd. Iedereen die er moest zijn was er.”

Terug naar het bekertoernooi, hoe onbelangrijk ook na zo’n avond. Twee ploegen zijn nu dus zeker van de volgende ronde. Op dinsdag zal of LSVV’70 of Football Factory zich nog melden om ook door te gaan in het toernooi. SJZ zou eventueel ook nog de lachende derde kunnen zijn. Football Factory ontvangt LSVV’70 om 20 uur.

Basisopstelling Meerburg: Bom, Paulides, Laan, Barokzay, Holleman, Van der Meer, Weijers, Seghrouchni, De Jong, Van der Zwaan, Verboon.

Basisopstelling Oegstgeest: Van der Meij, Heemskerk, Noort, Gianfiglio, Van der Spek, Tetteroo, Gijselman, Elkerbout, Borman, Van Tulder, Gras.

Meerburg-Oegstgeest 0-1 (0-0). 0-1 eigen doelpunt Kevin de Jong.

Note redactie: Boris Muller raakte onlangs zwaar geblesseerd. Zijn teammakkers staken hem afgelopen zaterdag een hart onder de riem. Een mooi gebaar. Boris, ook namens onze redactie een spoedig herstel gewenst!

Foto’s: met dank aan Hennie Muller.

Meer zien?

http://henniemuller.zenfolio.com/p442831922?customize=3

Comments are closed.