LAV Cup, poule C-Het bezoekende SJZ werd het slachtoffer van het in bloedvorm verkerende Oegstgeest. Een paar weken geleden werd zelfs eersteklasser FC Boshuizen, na een 1-3 voorsprong, met 4-3 verslagen, dus de grote nederlaag van SJZ was zeker geen schande. Vooral in de eerste helft dartelden de mannen van Huig Jan Heeringa keer op keer door de  linies van de groenwitten. Een kwartier lang kon SJZ het allemaal bijbenen, maar werd daarna overlopen en wekte de 6-1 ruststand geen verbazing. In de tweede helft nam Oegstgeest aanvankelijk wat gas terug en profiteerde de ploeg uit Zoeterwouden daar prima van door drie keer op rij te scoren. Aanvallende middenvelder en uitblinker Bob den Hollander nam zijn ploeg vervolgens (weer) bij de hand met als gevolg de zeer ruime zege in een doelpuntenfestijn.

Hans Coret, spits van SJZ, reageert enigszins verbaasd op de vraag of dit nou wel leuk was: ,,Het is altijd leuk om te voetballen. Zij spelen een hoog tempo, zijn allemaal topfit en het is gewoon een geweldig team. Dit is toch geen vierdeklasser, minimaal derde zou ik zeggen. Voor ons was het zeker in de tweede helft toch lekker voetballen hoor. Oegstgeest is een team dat werkelijk wil voetballen en dat willen wij ook. We konden alleen bij vlagen aan hun niveau tippen, maar dat maakt mijn voetbalplezier er niet minder om. Het was een sportieve en leuke pot voetbal.” De woorden van de ware voetballiefhebber.

Voor Bob den Hollander is een dergelijke uitslag niet ongewoon: ,,We hebben wel vaker met hoge cijfers gewonnen in het vorige en huidige seizoen. Vandaag liep het gewoon heel soepel. Het eerste kwartier was het lastig door de tegenstand van SJZ. Daarna werd het makkelijker. We moeten echter niet te vroeg juichen. Zeker, de vorm is er ook vandaag, maar die was er vorig jaar ook en toen grepen we toch naast promotie. Dat is het doel van dit seizoen. SEV wint ook wekelijks en wij speelden slechts gelijk tegen hen. Oppassen geblazen dus, maar zo’n zege als vandaag en de manier waarop geeft wel vertrouwen.”

Spanning in deze poule is er nog volop met drie ploegen met zes punten en twee met drie. Oegstgeest zal de laatste wedstrijd tegen Meerburg moeten winnen om zich alsnog te plaatsen voor de volgende ronde. Gelet op het spel van deze avond is dat zeker mogelijk.

Oegstgeest- SJZ 9-4 (6-1). 1. Boersma 1-0, 19. Borman 2-0, 23. Van Tulder 3-0, 30. D.Coret 3-1, 32. Den Hollander 4-1, 42. Den Hollander 5-1, 45. Van Tulder 6-1, 51. Versteegen 6-2, 58. Griffioen 6-3, 69. Griffioen 6-4, 67. Den Hollander 7-4, 71. Den Hollander 8-4, 87. Kampion 9-4.

Basisopstelling Oegstgeest: Jansen, Van Bergen Henegouwen, Gianfiglio, Noort, Apcar, Gijselaar, Den Hollander, Boersma, Borman, Elkerbout, Van Tulder.

Basisopstelling SJZ: Van Diemen, Van Wingerden, De Goede, Berg, Hensing, Vermeeren, Sleijser, Daniel Coret, Lemmerzaal, Hans Coret, Versteegen.

[pro_ad_display_adzone id=”59293″]