LAV Cup, poule D- FC Rijnland is na twee gespeelde wedstrijden hard op weg om de volgende ronde te halen. UDO is na het onderlinge treffen met de Leidse ploeg uitgeschakeld, maar liet andermaal zien geen speelbal te willen zijn van de groepsgenoten. Koudekerk versloeg de geelzwarten j.l. zaterdag met 6-1, maar die score was ronduit geflatteerd te noemen. De zondagderdeklasser was vanavond wel beter, maar kwam maar net met de hakken over de sloot binnen (2-3).

Het was voor Ed Kluivers de tweede wedstrijd onder zijn leiding. Afgelopen zondag werd Bodegraven omver gekegeld, maar dit keer had de in het donkerblauw gestoken Leidse ploeg het niet eenvoudig om UDO eronder te krijgen. De wedstrijd was nog maar nauwelijks gestart of het kunstgrasveld werd bedolven onder een laagje hagel. De bui hield maar kort aan en eenmaal bekomen van deze koude ontvangst prikte UDO verrassend de 1-0 binnen. Op het doelpunt van Jailson de Barros viel niets aan te merken. Afgelopen zaterdag scoorde de aanvaller ook al voor zijn ploeg en dat deed hij nu op subtiele wijze, waarbij Jeffrey Smeele kansloos was.

In de beginfase voetbalde de vierdeklasser ook goed mee. De tweede kans was zelfs ook voor UDO. Cas Bolink zette een actie in, vond De Barros en de spits schoot nu hard naast. Dit had zomaar de 2-0 kunnen zijn na vijf minuten. Geleidelijk aan nam FC Rijnland het heft in handen, maar er waren al ruim twintig minuten gespeeld alvorens het eerste schot tussen de palen genoteerd kon worden. Niels Dreef vond echter Pieter Heeren op zijn pad.

Na ruim vijfentwintig minuten werd het gelijk in Oegstgeest. Ook dit keer was de treffer niet ontbloot van schoonheid. Ronald Mink mocht zich terecht laten feliciteren na een fraaie goal van afstand. Daarna moest UDO meer en meer verdedigen, maar de voetballende intenties bleven aanwezig. De Leidenaren kregen wel wat kansen, maar de ruststand werd bereikt met een stand in evenwicht.

In de tweede helft wilde FC Rijnland afstand nemen, maar het ging net als voor de pauze te vaak onzorgvuldig te werk. Joost den Hollander en zijn manschappen hielden de opponent aardig in bedwang en zo nu en dan kon de thuisploeg wat prikken via de ijverige Pascal Franken, De Barras en Kubilay Isik. De derde goal van de avond was evenwel voor de bezoekers. En andermaal deed het doelpunt geen pijn aan de ogen. Mo Abassi schoot het leder kiezelhard in de bovenhoek. Daarna kreeg de ploeg van Kluivers genoeg mogelijkheden om afstand te nemen, maar het duurde nog vrij lang voordat de uitstekend spelende Justin Maaskant de marge naar twee kon brengen. Het laatste wapenfeit kwam van de kant van UDO. Den Hollander knikte een hoekschop uitstekend binnen, maar een gelijkmaker zat er vervolgens niet meer in voor het dapper strijdende UDO dat, ondanks de uitschakeling, andermaal leuk voetbal had laten zien.

Pal na de wedstrijd viel er weer een hagelbui uit de lucht en even later brak er even onweer los. De manschappen hadden die ellende niet meer hoeven meemaken na andermaal een leuke pot voetbal in de LAV Cup. Komend weekend speelt FC Rijnland tegen ASC. In principe ook in Oegstgeest, maar als het veld het daar niet toelaat dan zal er op kunstgras worden gespeeld in Leiden. Het tijdstip staat al wel vast. In plaats van om 14 uur wordt er om 12 uur gespeeld. Dit alles heeft te maken met de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. UDO speelt nog een wedstrijd om zich daarna volledig te kunnen richten op de competitie.

Later deze week diverse interviews aangaande de aanstelling van Kluivers als trainer bij FC Rijnland. Aan het woord komen de trainer zelf, Henk Brandt, Ronald Mink en Wim Pikaar!

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).