LAV Cup, poule E- Op een zonnig maar koud Sportpark Noord maakten Roodenburg (zo) en Stompwijk ‘92 zondag hun eerste wedstrijdminuten van dit kalenderjaar.  Na een vrij rommelige beginfase zonder echte kansen aan beide kanten kopte Rick Luiten na ruim een kwartier de bezoekers op voorsprong.

Hierna namen de Stompwijkers  het heft in handen wat resulteerde in een goede kans voor Nick Ammerlaan,  die na een goede combinatie met Enrico Geus de bal naast de voor hem verkeerde kant van de paal zag gaan. Roodenburg werd verder teruggedrongen maar toch wisten de blauw-zwarten verschillende keren  in de counter gevaarlijk voor het doel van Jesper van Leeuwen te verschijnen. Routinier en aanvoerder Abdullah Dahmani van Roodenburg, al zo’n 20 jaar actief op de Leidse voetbalvelden met succesvolle periodes bij o.a. LFC en Leidsche Boys, bracht regelmatig zijn voorwaartsen in stelling. Met name rechteraanvaller Salah El Zoubai zorgde met afstandsschoten voor gevaar in de Stompwijkse defensie maar de vleugelspits kwam niet tot scoren.  Met een  0-1 stand  werd ook de rust  bereikt.

In de 2e helft bleef Stompwijk ’92 de bovenliggende partij en de net ingevallen Roy van de Voort wist na een uur spelen de 0-2 in het net te prikken. Na dit doelpunt was de wedstrijd eigenlijk gespeeld en had Roodenburg niet meer de kracht om op zoek te gaan naar een aansluitingstreffer. Stompwijk ’92  had nog mogelijkheden om de score nog verder uit te breiden maar de behendige Ammerlaan kon een mooie solo net niet bekronen met een doelpunt. Het bleef dus  bij een verdiende 0-2  zege voor de Stompwijkers in een overigens sportieve wedstrijd.

Assistent-trainer Mo Rahou van Roodenburg kon zich wel vinden in het eindresultaat. ,,We hebben na een aantal weken stilstand afgelopen vrijdag weer voor het eerst getraind en conditioneel kwamen we aan het eind van de wedstrijd duidelijk wat tekort. Het feit dat de tegenstander ook nog  een klasse hoger speelt is dan extra merkbaar. Ik ben wel tevreden over ons spel in de eerste helft, dat is hoopgevend voor de rest van het seizoen.”

Trainer Eric van Manen (Stompwijk ’92)  was vooral content dat dat hij zijn spelers na een aantal voetballoze weken weer de wei in kon sturen. ,,Het is ons eerste seizoen als deelnemer aan de LAV Cup en dat bevalt prima. De afgelopen jaren deden we mee met de Haaglanden Cup en moesten we soms op dinsdagavonden ergens in het Westland spelen. Nu spelen we tegen clubs die wat dichter in de buurt zijn, dat is voor de jongens toch wat prettiger. Het deelnemen aan de LAV Cup heeft voor ons nog als bijkomend voordeel dat we ook in de winterperiode verzekerd zijn van het spelen van wedstrijden.”

Door deze overwinning is Stompwijk ’92 weer volop in de race voor een plek in de volgende ronde van de LAV Cup. Roodenburg is nog niet uitgeschakeld, maar overleven wordt wel heel lastig inmiddels.

Roodenburg (zo) – Stompwijk ‘92 (0-1) 0-2. Scheidsrechter : M. Nour

Basisopstelling Roodenburg:  Boufal, Ghazal, M. Bouchnafa, Graafi, Belaidi, Dahmani, Amghar, Mkadem, El Zoubai, Kous, A. Bouchnafa.

Basisopstelling Stompwijk ‘92: Van Leeuwen, Van de Salm, Droog, Van Veen, Abswoude, Hendriks, Van Viegen, Onderwater, Ammerlaan, Luiten, Geus.

Powered by: