Poule B- FC Oegstgeest en FC Rijnvogels haalden gisteravond het einde niet van hun onderlinge wedstrijd in de strijd om de Rabobank LAV Cup. Niet ver na rust viel het licht uit op het complex om daarna ook niet meer aan te gaan. De storing lijkt veroorzaakte te zijn door de nog steeds gaande bouwwerkzaamheden op het vernieuwde complex van de fusieclub. Voor deze hindernis hielden de ploegen elkaar met 1-1 in evenwicht. Met beide trainers en de organisatie is afgesproken inmiddels dat dit de eindstand is, tenzij het de beslissing in deze poule in de weg zit. Dan zal de onderlinge strijd alsnog afgewikkeld dienen te worden.

Trainer Huig-Jan Heeringa van de thuisploeg: ,,Dit was natuurlijk geen leuk einde van de avond, temeer omdat het een leuke pot was. Nuttig voor beide teams. Dan wil je uiteraard de negentig minuten halen, maar pogingen om het licht weer aan de praat te krijgen mochten niet baten. Voor ons was het aanvankelijk wel wennen, want FC Rijnvogels 2 speelt natuurlijk wel op een hoog niveau. Toch klommen we goed in de wedstrijd en we kwamen zelfs op voorsprong via Bob den Hollander. Een ongelukkig eigen doel van Vincent Solleveld betekende de gelijkmaker. Voorlopig zien we dit als eindstand en spreek ik toch van een leerzame avond. Nu op naar de districtsbeker. Wederom een mooi uitdaging.”

Uiteraard vond ook Stefan Schaafsma, trainer bij de Katwijkers, het vroegtijdige slot niet leuk. ,,Hier kan niemand iets aan doen, maar we hadden deze wedstrijd graag tot een einde gebracht. Ik weet niet wat mijn collega over de tweestrijd heeft gezegd, maar in mijn optiek hadden wij veruit het meeste balbezit. Het is enkel de vraag at je er mee doet. FC Oegstgeest kreeg uiteindelijk de betere kansen, maar we kwamen dus beiden tot 1 goal waarbij wij enige hulp kregen. We waren zeker niet compleet, want we hebben nog vakantiegangers en andere afwezigen. Wel kon ik beschikken over jongens als Jesse Driebergen en Mitchell Zandbergen. Al met al kon ik ook andere jongens laten spelen om te zien hoe zij er voor staan. Dus voor mij as dit ook een nuttige avond, waarbij het jammer blijft dat we niet meer hebben kunnen zien vanwege de verlichting. Het is niet anders.”