Welke ploegen sluiten zich na vanavond aan bij UVS? De Leidenaren plaatsten zich vorige week als eerste ploeg voor de halve finales van de Rabobank LAV Cup. De zondagtak van Voorschoten ’97, dat afgelopen weekend in de competitie flink op de broek kreeg van Wilhelmus (6-2), ontvangt Lugdunum. In de groepsfase overtuigden de Voorschotenaren het meest door in de poule E als eerste te eindigen voor VV Leiden, Stompwijk ’92, Roodenburg (za) en Roodenburg (zo). Alle duels werden gewonnen door de mannen van Huib van Oostrom Soede.

Lugdunum plaatste zich voor de knock-outfase door in poule B achter Ter Leede (res.), Valken ’68 en Foreholte als vierde te eindigen. In de competitie vallen de ‘Kikkers’ na de winterstop behoorlijk tegen. Van de laatste vijf wedstrijden won de Leidse formatie er slechts één. Het andere duel in de kwartfinale gaat tussen Meerburg, de nummer twee van poule C, en Kagia, de winnaar van poule D. De Rijndijkers zijn weliswaar een vierdeklasser, maar hebben voldoende kwaliteit om een derdeklasser zoals Kagia te kloppen. Maar de Lisserbroekers zullen bewust zijn van de kwaliteiten van Alex Redels formatie.

In de groepsfase wordt ook nog één wedstrijd gespeeld dinsdagavond: Koudekerk-VVSB. Voor de Noordwijkerhouters geen onbelangrijk duel, want bij winst plaatsen zij zich voor de kwartfinale. Koudekerk, dat al is uitgeschakeld, kan nummer drie FC Rijnland een dienst bewijzen door minimaal een punt te pakken in eigen huis. In dat geval zijn de Leidenaren door. Een spannende ontknoping dus in poule D. De uiteindelijke nummer drie, VVSB óf FC Rijnland, speelt dinsdagavond 20 maart een thuiswedstrijd tegen de reserves van Ter Leede.

Bekijk hier het complete programma van de resterende kwartfinales in hét regionale toernooi. 

De Rabobank LAV Cup wordt mede mogelijk gemaakt door subsponsor: