dinsdag, april 23, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 6Rabobank LAV Cup: ASC met moeite langs Roodenburg

Rabobank LAV Cup: ASC met moeite langs Roodenburg

-

Rabobank LAV Cup, poule F- Derdeklasser ASC klopte gisteravond Roodenburg met 2-3 na een ruststand van 0-1. De zege kwam de ploeg van Mo Bougrine toe, maar in de slotfase kwam de vierdeklasser nog dichtbij een beter resultaat.

De trainer van ASC werd verrast door het spel van de Leidse opponent. ,,Het ging lange tijd gelijk op en zij speelden fris van de lever. Er lopen daar leuke spelers rond. Toch hadden we voor rust al meer afstand moeten nemen, want er lag wel veel ruimte. Ook na rust kregen we genoeg mogelijkheden, maar het ontbrak dikwijls aan de eindpass.”

Ralph van Zandwijk benutte in de eerste helft een strafschop. Na een handsbal in de zestien kon Roodenburg van dezelfde afstand de gelijkmaker laten aantekenen. Daarna stond Ahmed Fernane op met twee doelpunten, waarbij de 1-2 vrij gelukkig tot stand kwam en de 1-3 juist schoon te noemen was. De thuisploeg scoorde nog wel tegen, Mo Maatoug scoorde eveneens zijn tweede doelpunt, en drong aan voor de 3-3, maar ASC kreeg het voor elkaar de eerste driepunter te behalen in dit toernooi. Roodenburg-trainer Nouri Essaoui: ,,Een leuke pot en absoluut nuttig voor ons. We zijn weer wijzer geworden over de mogelijkheden van Roodenburg.”