woensdag, april 24, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Rabobank LAV Cup: ASC wint van VVSB en treft RCL in knock-out...

Rabobank LAV Cup: ASC wint van VVSB en treft RCL in knock-out fase

-

Rabobank LAV Cup (poule D)- ASC heeft zich vanavond definitief geplaatst voor de knock-out fase. De ploeg van Mo Bougrine won met 0-1 van VVSB en komt nu uit tegen tweedeklasser RCL. VVSB kan nog derde worden, maar dan moet de wedstrijd tegen Koudekerk uiterlijk volgende week dinsdag gespeeld worden en gewonnen. Is dit niet het geval dan blijft FC Rijnland derde in de poule en speelt de Leidse ploeg eveneens in de knock-out. De betrokken clubs zijn op 27 februari geïnformeerd over de gang van zaken in de poule.

Het duel op De Boekhorst werd van twee kanten duidelijk serieus genomen. Er kon weer ritme op worden gedaan na een periode met weinig voetbal en tevens kon er vertrouwen op worden gedaan voor de wedstrijden van komend weekend. Voor ASC staat er dan een burentwist tegen Warmunda op het spel, terwijl VVSB de uiterst belangrijke wedstrijd tegen SEV speelt in de vierde klasse A. Met een goed gevoel richting het weekend gaan, was dan ook het credo voor beide trainers. Uiteindelijk kon Bougrine het meest tevreden zijn. Zijn ploeg won en had na rust de beste kansen gekregen op een uitslag met meer marge.

VVSB stelde daar zeker in de eerste helft genoeg tegenover. Sterker nog; de formatie van Rob Jonkman had aanvankelijk het beste van het spel, kreeg een reeks hoekschoppen te nemen en ook best wat mogelijkheden en kansen om de score open te breken. Als eerste testte Jaap Aartman Glen van Nierop met een schot vanuit de tweede lijn. Even later schoot Abe van der Slot naast en kwam Wiger Wijnen een keer juist op tijd om dezelfde buitenspeler van scoren af te houden.

Na ruim een kwartier tekende Tom Hoogervorst voor het eerste gevaar namens de Oegstgeestenaren. Doelman Jaap Roeleven stak dit keer een stokje voor de 0-1. Het spel golfde daarna op en neer, waarbij het tempo in de wedstrijd zat. Wel werd het richting de rust slordiger en niet toevallig maanden de trainers hun volgelingen dan ook om ‘rust in het spel te brengen’. Jelle Schouten werd nog een keer gevaarlijk voor ASC, maar Roeleven had meer durf in die situatie. Steef Immerzeel bezorgde Van Nierop nog een keer werk.

In de tweede helft kreeg ASC meer controle en speelden de bezoekers ook wat makkelijker. Vooral Schouten kreeg een paar opgelegde kansen, maar deze waren aanvankelijk niet aan hem besteed. Na een fout in de verdediging van de Noordwijkerhouters was het echter wel raak en een fluitje van een cent voor Schouten om het enige doelpunt van de avond binnen te werken. ASC kwam daarna niet in de problemen, tot althans een minuut of vijf voor tijd. Mike Taskin en Fadil Sukurica hadden de gelijkmaker zomaar kunnen maken, maar dan nog had ASC geplaatst geweest. Het bleef evenwel bij 0-1 in het voordeel van de derdeklasser op zondag. Een reactie van de kant van de roodzwarten: ,,Leuk dat we nu tegen RCL spelen. Daar spelen we eigenlijk nooit tegen en dat kan weer een mooi leermoment worden. We zijn blij met de tweede plaats in de poule.”

VVSB kan zich dus alsnog plaatsen, maar dat hangt er dus vanaf of Koudekerk en VVSB nog spelen. Morgen dient bepaald te worden of dat het geval zal zijn. VVSB moet overigens wel winnen om FC Rijnland uit het toernooi te knikkeren.

Basisopstelling VVSB: Roeleven, B.de Jong, J. van Steijn, De Raadt, M.de Jong, Aartman, Schrooder, Y. van Steijn, Taskin, Immerzel, Van der Slot.

Basisopstelling ASC: Van Nierop, Bergen, Kuipers, Wijnen, Coopmans, Hoogervorst, Van Zandwijk, Van Leeuwen, Schouten, Buyze, Dutrieux.