donderdag, april 18, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Rabobank LAV Cup: Kagia zingt oude lied, Meerburg profiteert

Rabobank LAV Cup: Kagia zingt oude lied, Meerburg profiteert

-

Rabobank LAV Cup- Meerburg heeft zich via de knock-out fase geplaatst voor de halve finale (in pouleverband) van dit regionale toernooi. De ploeg van Alex Redel won op eigen veld met 2-1 van Kagia. De derdeklasser verzuimde voor rust afstand te nemen en kreeg daarvoor de rekening op een presenteerblaadje. Daarbij moet wel worden gesteld dat de Rijndijkers het na de pauze energieker oppakten en dat de Lisserbroekers zich toch vooral in de eerste helft tekort deden.

Kagia verloor afgelopen zaterdag van LSVV’70. Volgens de volgers van de oranjehemden onnodig. En een verliespartij was dit seizoen wel vaker afwendbaar geweest. Het maakt dat de formatie van Anton Wijsman bezig is aan een tamelijk flets seizoen. De derde periode kan nog soelaas bieden, maar Kagia lijkt het niet te hebben. Na afloop van het duel met Meerburg werd zelfs gesproken over ‘exemplarisch’. De ploeg krijgt in de meeste wedstrijden genoeg kansen om te winnen, maar vaak loopt het toch verkeerd af.

Meerburg won in de voorbije competitieronde van UDO. Redel was behoorlijk tevreden over het spel in Oegstgeest en de trainer kon dat nu weer zijn over het tweede gedeelte van de botsing met Kagia. Meerburg was in leven gehouden en kon zo alsnog in de wedstrijd klimmen. Meerburg schaarde zich zo bij de laatste negen in dit toernooi en dat mag een puike prestatie worden genoemd.

Al na twee minuten was het raak in Zoeterwoude. Meerburg was nog niet bij de les en gelegenheidsspits Jesper Imanse maakte daar op fraaie wijze gebruik van. De thuisploeg prikte daarna een paar keer met Mats van der Poel, Levi Paulides en Kevin de Jong, maar de serieuze kansen waren toch echt voor de bezoekers. Dotjes mochten ze worden genoemd. Timo Sluijmer, Dirk-Jan Ligtenberg, Jesper Imanse (meerdere keren), Ajay Mahli en Tijs van der Schinkel hadden de 0-2 en meer kunnen en moeten maken, maar het kwam er niet van.

Zoals zo vaak in het voetbal scoort dan doorgaans de tegenstander wel. Ook nu was dit het geval. Good-old Mats van der Poel bleef kort voor de pauze koelbloedig en Luuk van Paridon was kansloos. Zo stond de wedstrijd opeens op zijn kop en kon het na rust nog alle kanten op.

Pal na de hervatting had Duuk van der Meer de 2-1 op zijn schoen en uit de doorlopende aanval werd door de thuisploeg op de lat geschoten. Even daarna zette de sterk spelende Paulides Van der Poel oog in oog met Van Paridon. De doelman kwam als winnaar uit de bus. Het gaf wel aan dat de derdeklasser niet zomaar zou winnen, nadat het de winst in de eerste helft al veilig had moeten stellen. Toch kreeg Kagia via Imanse, Ligtenberg en Van der Schinkel nog kansen, maar Patrick Bom hield zijn hoofd koel en zijn doel verder schoon.

Ook de brigade van Redel kreeg nog wat mogelijkheden en kansen, maar uiteindelijk was de ingevallen Daan van der Zwaan de man van de enige en beslissende treffer na de rust. De topscorer kon ongehinderd inkoppen. De slotfase was nog boeiend te noemen, maar bij Kagia was alle overtuiging ondertussen weggevloeid. Vrije trappen en corners leverden niets meer op en zo zong Kagia min of meer hetzelfde liedje als in de competitie. Meerburg zong dus een toontje hoger en tankte met de zege weer wat meer vertrouwen voor de competitie. In 4A liggen er nog kleine mogelijkheden om alsnog mee te gaan doen in de strijd om de titel of reëler de nacompetitie te bereiken. Kagia moet voor het moment de wonden likken, maar is nog steeds van plan om Anton Wijsman een afscheid te geven die hij verdient. De start daarvan  moet dan maar plaatsvinden tegen WDS komende zaterdag.

Redel: ,,Voor de rust had het inderdaad al over kunnen zijn, maar je moet de kansen nu eenmaal maken. We speelden voor de pauze wat slap, maar na rust heb ik heel veel goede dingen gezien. Voor de neutrale kijker was het ene leuke pot, denk ik. En bovenal nuttig. Nu tegen de winnaar van RCL/ASC en FC Rijnvogels/Voorschoten’97 (za)? Leuk, daar verheugen we ons al op.”

Wijsman: ,,Ik word er een weinig beroerd van. Er had niets aan de hand hoeven te zijn, maar ook nu hebben we weer heel veel kansen om zeep geholpen. Daar valt niet tegen aan te coachen. Op twee handen kan niet meer worden bijgehouden hoe vaak we onszelf tekort hebben gedaan dit seizoen. Moeilijk te verkroppen.”

Basisopstelling Meerburg: Bom, Paulides, Laan, Barokzay, Holleman, K.De Jong, Seghrouchni, Van der Meer, J.de Jong, Van der Poel, B.Verboon.

Basisopstelling Kagia: Van Paridon, Mahli, Timmermans, Lobbezoo, Hoejenbos, Van der Veek, Lamboo, Van der Schinkel, Sluijmer, Imanse, Ligtenberg.