donderdag, april 18, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 1Rabobank LAV Cup, poule A: Sporting Leiden (zo) voorbij Ter Leede 2...

Rabobank LAV Cup, poule A: Sporting Leiden (zo) voorbij Ter Leede 2 (2-1)

-

Rabobank LAV Cup, poule A- Sporting Leiden (zo) opende voortvarend en kreeg in 2e minuut direct een grote kans. De razendsnelle Tolga Karpuz was doorgebroken op de linkerkant, maar zijn inzet belandde net naast het doel van Ter Leede 2-doelman Daan Prins.  De thuisploeg had in de beginfase een licht overwicht en dat resulteerde na een klein half uur spelen in een voorsprong voor de Morsbewoners.  Gökhan Yazici zette met een vlammend schot,  via de onderkant van de lat, de gastheren op voorsprong (1-0).

De bezoekers waren regelmatig gevaarlijk in de omschakeling, wat leidde tot twee kansen voor Steven Wajer. De Ter Leede-middenvelder vond echter Sporting Leiden-doelman Delano van Wanrooy, in het verleden uitkomend voor de jeugd van ADO-Den Haag, op zijn weg, die aantoonde een aanwinst voor de Morsbewoners te zijn. Met een 1-0 stand werd ook de rust bereikt.

In de 2e helft kwamen de gasten na 10 minuten spelen op gelijke hoogte, spits Jim Gillissen rondde van dichtbij af (1-1). In het laatste half uur kregen beide teams kansen op de volle winst en het was uiteindelijk de thuisploeg die de zege pakte. Na een combinatie tussen Yazici en Koos de Haas, zorgde laatstgenoemde ervoor dat de overwinning naar de thuisploeg ging (2-1) . Door dit resultaat heeft de fusieclub nu drie punten uit twee duels, en de Sassenheimers staan nog op nul punten maar komen nog driemaal in actie.

Basisopstelling Sporting Leiden(zo):  Van Wanrooy, J. Maaskant, D. Maaskant, K. Maaskant, Van Leeuwen, Habraken, Mink, Filippo, De Haas, Yazici, Karpuz.

Basisopstelling Ter Leede 2: Prins, Petronja, Sonha, Duitshof, Hoyer, Loeliger, Wajer, Van de Zon, Schut, Gilissen, Brugman.