Rabobank LAV Cup, poule A- In poule A hebben de vijf ploegen allemaal nog kans om de volgende ronde te bereiken. Katwijk had zich gisteravond al kunnen scharen bij de eerste zestien, maar UVS stond met 0-1 aan de goede kant van de score na een bezoek aan de Krom. De helft van de te spelen duels zit er in deze poule nu op en de komende weken zal duidelijk worden welke twee ploegen door mogen in het toernooi. En dan is er over alle poules ook nog sprake van een ‘beste nummer drie’ en de door de organisatie aangewezen ‘sportiefste ploeg’. Die twee teams vervolmaken de deelnemers aan de tweede ronde.

Beide trainers spraken van een open duel, waarin er over en weer veel druk werd gezet. Over de uitslag waren de meningen wel uiteenlopend. Jonathan Jonk namens Katwijk 2: ,,Deze nederlaag had niet gehoeven en stiekempjes was een kleine overwinning misschien wel verdiend geweest. Ik vind dat we meer kansen hebben gecreëerd dan UVS. In de eerste helft hadden wij ook een licht veldoverwicht en een voorsprong zou op zijn plaats zijn geweest. De Leidse ploeg heeft al met al twee grote kansen gehad, waarvan er eentje niet telde vanwege buitenspel. Wij knalden nog op de binnenkant van de paal en kregen sowieso meer gelegenheid om te scoren. Wel moet ik zeggen dat UVS wat beter was na de rust. Het belangrijkste is echter dat het een sportief, levendig en open treffen was. Daarnaast zijn we ondanks dit resultaat nog niet uitgeschakeld.”

Collega Steef Roodakkers van UVS: ,,Weer een leuk potje waarin beide teams wilden. Wel had ik liever meer goals van mijn team gezien, want die mogelijkheden zijn er geweest. Zeker in de openingsfase van de tweede helft hadden we afstand kunnen nemen. Uiteindelijk was er een corner voor nodig, die in drie instanties eindelijk werd afgemaakt. In de eerste helft hebben we grotendeels met onze meest voor de hand liggende basis gespeeld. Na de rust hebben we flink gewisseld en ik vind dat veel jongens het goed hebben gedaan. Een beetje vertrouwen kunnen we wel gebruiken na de wat mindere weken en als je dan wint van een niet misselijk Katwijk 2 is dat op zich niet verkeerd.”

Daan van der Zwaan kroonde zich tot matchwinnaar in Katwijk. Katwijk heeft nu zes punten uit drie duels en speelt volgende week tegen Ter Leede 2. UVS heeft drie punten verzameld, maar dan uit twee duels. De Leidenaren treffen nog TAVV en Sporting Leiden. De Ter Aarders speelden pas eenmaal en kunnen zich dus ook nog plaatsen. Dat geldt zeker ook voor Sporting, dat drie punten op de teller heeft staan uit twee ontmoetingen. Spanning genoeg dus nog in deze poule.