Rabobank LAV Cup, poule B- Het is vrijwel zeker dat er een andere winnaar van dit toernooi zal komen dan RCL, de ploeg die vorig seizoen de prijs in ontvangst mocht nemen. Na een eerdere nederlaag tegen FC Oegstgeest was nu SJC O23 te sterk (1-4). Voor de pauze waren de teams aan elkaar gewaagd, maar na de rust demarreerden de Noordwijkers met fris spel weg bij de Racing Club. RCL heeft nog een minieme kans om als beste nummer drie door te bekeren, maar dan moet werkelijk alles mee zitten. De kans dat SJC terug te vinden is in de knock-out fase is beduidend groter. De zwartwitten, gisteravond gehuld in het donderblauw, zijn klaar in de groepsfase en zijn uitgekomen op zeven punten. Dat kan in deze poule genoeg zijn voor de tweede plaats en anders is er nog een achterdeur als beste nummer drie.

Het duel tussen de talrijke youngsters op het veld was boeiend te noemen. Bij RCL kregen onder meer Sander Blijleven en Robin Brasker speelminuten. Beide spelers waren geruime tijd niet inzetbaar bij de roodwitten. Sem Overduin haakte op het laatste moment af en voorin mochten onder meer Melvin van Gent en Charlie Windhorst opdraven. Opvallende namen waren voorts die van A-junioren Thijs Hillebrand, Benjamin de Groot en Pascal Brasker en B-junioren Achraf Arzafana en Jarne Kanbier. De meest opvallende jongeling was echter doelman Rodney Beij, ook A-junior, die in de loop van de avond de nodige reddingen verrichte. Dat laatste geeft al aan dat SJC veel kansen kreeg tegen de mengelmoes bij RCL.

SJC, dat eerder een off-day kende tegen FC Oegstgeest maar het verder goed deed in dit regionale toernooi tot nu toe, legde een sterke pot op de mat. In de zesde minuut leverde dat al een treffer op. Tim Gorter stuitte nog op Beij, maar in de rebound was Sulaiman Musa er als de kippen bij voor de 0-1. Kort daarna behield de weggestoken Ewoud Kroneman het overzicht voor de gelijkmaker. Voor SJC, gadegeslagen door Sjaak Polak, mikte Ferry Warmerdam op de buitenkant van de paal en voor de thuisploeg was Pascal Brasker dichtbij de 2-1. Ook zijn inzet belandde op de paal, waarna de tweede kans niet werd aangegrepen door de snelle buitenspeler. Na een half uur spelen kwamen de bezoekers wederom op voorsprong. Dit keer bleef Aaron Koeman koelbloedig.

Na de rust voerden de bezoekers de boventoon en kwamen er genoeg kansen om de score uit te breiden. De eerder genoemde Beij hield zijn team nog enige tijd overeind en na een door Windhorst gemiste kans op de 2-2 op aangeven van Kanbier werd de marge wel naar twee getild. Chris Hoogervorst maakte RCL daardoor kansloos, want de door Reinaldo Nagetegeller gecoachte brigade toonde daarna te weinig diepgang om zich nog op te kunnen richten. Marcel Kwit bepaalde de eindstand kort voor tijd op 1-4 en daarmee werd bewezen dat dit toernooi gesierd wordt door regelmatig verrassende uitslagen. SJC zit dus nu in de wachtkamer, terwijl RCL zich opmaakt om de wisselbeker af te staan.

Basisopstelling RCL: Beij, T.Hillebrandt, Blijleven, De Groot, De Boer, R.Brasker, Kroneman, Van Gent, Windhorst, P.Brasker, Arzafana.

Basisopstelling SJC: P. Zonneveld, Van der Linde, Went, Vlasaku, L.Zonneveld, Turk, Wisselink, Warmerdam, Gorter, Koeman, Musa.