donderdag, april 18, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 2Rabobank LAV Cup, poule B : FC Oegstgeest maat te groot voor...

Rabobank LAV Cup, poule B : FC Oegstgeest maat te groot voor SJC, plaatsing al een feit

-

Rabobank LAV cup, poule B – De ploeg van trainer Huig Jan Heeringa is in topvorm. In competitieverband lijken zij met Aarlanderveen te gaan uitmaken wie er kampioen wordt en in de districtsbeker wisten zij afgelopen zaterdag met ruime cijfers van het een klasse hoger spelende CVC Reeuwijk te winnen. Dinsdagavond stond de wedstrijd tegen de reserves van SJC op het programma. Bij winst zou plaatsing voor de volgende ronde een feit zijn. Dat de Noordwijkers een aanwinst zijn voor deze cup was in de eerste wedstrijd al gebleken. Tegen Lugdunum werd het uiteindelijk 4-4 na een fantastische eerste helft waarin de Leidenaren danig onder de voet werden gelopen. Na een redelijke gelijk opgaande eerste helft, de ruststand was met 5-2 geflatteerd te noemen, werd het in de tweede helft een stuk eenzijdiger en bleek dat het scorebord de dubbele cijfers niet aan kon.

Beide ploegen startten voortvarend, wilden ook allebei voetballen en het tempo in de beginfase lag enorm hoog. Na een paar minuten lag de bal al in het doel. Een door de keeper van SJC gekeerd schot kwam per ongeluk tegen de neus van Danny Wenink aan en zo was de voorsprong voor de thuisploeg al een feit. Vlak hierna had Wesley Haasnoot de gelijkmaker op zijn schoen maar Peter Messemaker lag, niet voor het laatst deze avond, in de weg. De ploeg van trainer Tom van Rijn was ondanks de 5-2 ruststand  zeker geen speelbal, echter iedere bal die achter de verdediging viel leverde gelijk een kans op. Grote man aan de kant van de thuisploeg was spits Danny Wenink. Met 4 kruisjes achter zijn naam mocht hij in de rust al de wedstrijdbal in zijn tas stoppen. ,,Ondanks de 5-2 achterstand bij rust vond ik dat wij gezien het veldspel niet veel minder waren, alleen waren zij uitermate effectief en werd iedere kans een doelpunt. In de rust had ik er dus ook nog alle vertrouwen in, zeker als we wat slimmer en meedogenlozer zouden verdedigen”, aldus trainer Van Rijn.

Alle goede bedoelingen ten spijt, de tweede helft was de thuisploeg heer en meester en werd er nog een kwintet aan doelpunten toegevoegd waardoor uiteindelijk de dubbele cijfers werden bereikt. Het mooiste werd voor het laatst bewaard. Een fantastische vrije trap van Rens van der Spek werd vanaf grote afstand via de onderkant van de lat binnengeschoten. Verliezende coach Van Rijn: ,,Tja… wat moet ik hier nu van zeggen? In de tweede helft zakten wij collectief door de ondergrens heen, alhoewel ik de jonkies in mijn team niets kan verwijten. Je verwacht dat de meer ervaren spelers die jonge gasten op sleeptouw nemen, maar dat is niet gebeurd. Bij de rust staan we wel achter maar was ik niet ontevreden over de uitvoering, al geef je de doelpunten wel heel makkelijk weg. De laatste 45 minuten gaven wij niet thuis. Ik moet voor mezelf nog op een rijtje zetten waar en wat er mis ging maar beschamend is het enige wat nu in me opkomt. Ik kan het op basis van de tweede helft ook geenszins geflatteerd noemen.”

De winnende coach was meer dan tevreden. ,,Tegen voetballende ploegen komen wij het beste uit de verf en dat is vandaag ook weer gebleken. De ruststand deed geen recht aan de verhoudingen in het veld op dat moment. In de tweede helft zijn we niet meer in problemen geweest. We doen nog op alle fronten mee en dat is mooi, maar het verleden laat zien dat we niet te vroeg moeten juichen en dat doen we ook zeker niet.”

FC Oegstgeest – SJC reserves 10-2 (5-2) 4. 1-0 Wenink, 17. 2-0 Wenink, 22. 2-1 Lovecchio, 33. 3-1 Wenink, 40. 4-1 Boersma, 42. 4-2 Turk, 44. 5-2 Wenink, 51. 6-2 Den Hollander, 61. 7-2 Bormans, 63. 8-2 Kapata (ed), 67. 9-2 Den Hollander, 80. 10-2 Van der Spek

Spelers FC Oegstgeest : Messemaker, Polet, Bayram, Solleveld, Boersma, Nieuwenburg, Van Bommel, Bormans, Van Vliet, Wenink, Van Tulder, Den Hollander, Van der Spek, Teunissen.

Spelers SJC : R. Haasnoot, Bayram, Van der Linde, Kapata, Verver, Van Stijn, Hoogervorst, Turk, Gorter, W. Haasnoot, Lovecchio, Warmerdam, Koeman, Van Kesteren, Zonneveld.