Rabobank LAV Cup, poule B- Wie de wedstrijd van FC Oegstgeest had aanschouwd tegen Meerburg en nu aanwezig was bij de match tegen tweedeklasser RCL kon zijn ogen niet geloven: was dit hetzelfde team? Weg was alle irritatie en het stroperige voetbal. Pure spelvreugde en vloeiende combinaties kwamen daarvoor in de plaats. En dan te bedenken dat sterkhouders als Bob den Hollander, Joep van Tulder en Lars van Bommel niet eens in de basis startten. Bij RCL stonden er zeven spelers aan de start die dat ook deden bij de vorige thuiswedstrijd. Dat zou genoeg moeten zijn om een ploeg terug te wijzen die twee klassen lager speelt. Niets van dat alles echter.

RCL begon nog wel overtuigend. FC Oegstgeest kwam in alle opzichten tekort in de beginfase. Het eigen doelpunt van Eric Schaddé van Dooren was wellicht een logisch gevolg van de druk waaronder de bezoekers stonden. Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd. FC Oegstgeest werd de bovenliggende partij door simpelweg beter te voetballen. Alle schroom was verdwenen en allengs lieten de mannen van Huig Jan Heeringa zien heel veel in hun mars te hebben. Vorig jaar lieten ze FC Boshuizen naar adem happen, nu moest RCL er aan geloven. Eerst scoorde Danny Wenink na een schitterend passje, waarna Adil Harfaoui de 1-2 scoorde aan het eind van een vloeiende aanval waarbij FC Oegstgeest vrolijk door de linies van RCL combineerde. De 1-3 was een juweeltje van het zuiverste water. Schaddé van Dooren was opgestoomd tot halverwege de helft van RCL. In de buurt van de zijlijn keek hij op, zag keeper Gideon de Lange te ver voor zijn doel staan en schoot de bal over de doelman, net onder de lat, in het verlaten doel. De bezoekers lieten RCL nu komen en probeerden via messcherpe counters te scoren. Dat lukte: een messcherpe voorzet van Steven Apcar werd in eigen doel gewerkt. Nick van Bemmel maakte het laatste kwartier nog spannend. Keeper Peter Messemaker schoot de bal slecht uit. Het leer belandde voor de voeten van Van Bemmel die liet zien over inzicht en handelingssnelheid te beschikken. Hij controleerde de bal en lobde de bal over Messemaker heen. Toen hij vlak daarop de 3-4 scoorde werd het billenknijpen voor de bezoekers. De ingevallen Thom Wijnalda kreeg nog een reuzenkans, maar joeg de bal over. Zo nam FC Oegstgeest een verdiende zege mee naar huis.

Faizel Soekhai, trainer van RCL: ,,Natuurlijk, ik gebruik dit soort wedstrijden om sommige jongens wat rust te geven en spelers die tegen het eerste aan zitten een kans te geven. Toch vind ik dat je als tweedeklasser meer moet laten zien dan we vandaag deden. Ik vond de vierdeklasser beter voetballen. Hun balvaardigheid en hun manier van aanvallen vond ik opvallend goed. Daar hadden wij geen antwoord op en dat vind ik niet kunnen. Dat moet zaterdag tegen mijn oude club (DSO, red.) totaal anders, maar dat zal ook gebeuren.”

Spits Danny Wenink van FC Oegstgeest is terug van weggeweest: ,,Door een ellendige enkelbandblessure stond ik er drie maanden naast. Langzaamaan groei ik weer naar mijn oude niveau toe, maar dat valt echt niet mee.” De uiterst balvaardige aanvaller staat sinds kort weer in de basis en straalde weer puur spelplezier uit: ,,Spelen tegen een ploeg die hoger speelt haalt het beste in FC Oegstgeest naar boven. Je ziet dat we voetballend kunnen aanhaken. Dat zag je vorig jaar en nu weer. We bewijzen iedere keer dat we het gewoon kunnen. Waarom we dat niet in de competitie kunnen waarmaken is mij een raadsel. Het is een ander soort voetbal denk ik. Afgelopen zaterdag was het een vervelende pot in de competitie, maar na RCL weet ik weer waarom ik voetbal leuk vind.”

Weer een hele leuke en zinvolle wedstrijd in de strijd om de Rabobank LAV Cup, waarin eens temeer werd bewezen dat de hoger spelende club niet automatisch met de winst aan de haal gaat.

RCL-FC Oegstgeest: 3-4 (1-2). 14. Schaddé van Dooren 1-0 (e.d.), 13. Wenink 1-1, 35. Harfaoui 1-2, 48. Schaddé van Dooren 1-3, 65. RCL e.d. 1-4, 85. Van Bemmel 2-4, 88. Van Bemmel 3-4.

Basisopstelling RCL: De Lange, De Kroon, Barokzay, Kroneman, Glasbeek, Van Bemmel, Windhorst, Van der Tak, Libbenga, Overduin, Elkerbout.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Messemaker, Apcar, Gras, Lichtenbeld, Bakker, Harfaoui, Schaddé van Dooren, Nieuwenburg, Bormans, Wenink, Van Vliet.