Rabobank LAV Cup, poule B- In Noordwijk hebben de jongelingen van SJC de reserves van FC Rijnvogels verslagen (3-0). Daardoor heeft de ploeg van Tom van Rijn nog steeds kans om de volgende ronde te halen, hetgeen ook voor de Katwijkers nog van kracht is. Beide trainers beleefden een leuke en nuttige voetbalavond.

Allereerst de winnende trainer aan het woord. ,,Een mooi zege voor ons. Twee weken geleden speelden we tegen FC Oegstgeest en hadden we een complete off-day, maar nu hebben we ons uitstekend staande gehouden tegen niet de minste tegenstander. Zij hadden er zelfs een paar uit 1 bij zich, terwijl wij voor de dag kwamen met twee B-junioren. Marcel Turk en Milo de Winter deden het echt heel goed. Turk was met zijn snelheid een ware plaag voor de tegenstander en dat is natuurlijk leuk voor zo’n jonge knaap. En ook voor de toekomst van SJC. We stonden goed en hoewel het resultaat minder belangrijk is dan dat ik spelers zie groeien, moeten we wel blij zijn met de combinatie van dit succes. We spelen nu nog eenmaal en RCL is de volgende uitdaging.”

Sven Wisselink scoorde het enige doelpunt voor de rust namens de thuisploeg. Na de rust was het de beurt aan Aron Koeman en Tim Gorter om de trekker over te halen. Door dit resultaat heeft SJC nu vier punten uit drie duels, terwijl de formatie van Stefan Schaafsma 1 punt op de teller heeft staan na twee ontmoetingen.

Schaafsma: ,,Het klinkt lullig, maar wij waren gewoon beter en hebben genoeg kansen gehad. Als je niet scoort dan heb je daar echter weinig aan en dus moet ik de complimenten geven aan SJC. Zij waren ernstig effectief met drie goals uit vier kansen. Al met al was het wel een hele leuke pot, waar ik het nut weer van heb ingezien. Met Joey Lauhouh en Dirk-Jan van der Oever kon ik twee spelers brengen die weinig speeltijd in het eerste hebben gekregen. Eigenlijk horen ze meer bij mijn ploeg. Van der Oever heeft er zelfs acht weken uitgelegen. Daar staat tegenover dat de keeper en voorstopper uit 3 ook in het veld stonden. Ik heb serieus veel leuke dingen gezien, zowel van SJC als mijn eigen ploeg. Alleen de score valt uiteraard niet echt mee. Ik ben in elk geval voorstander van deze extra wedstrijden.”