Rabobank LAV Cup, poule C: Rijnsburgse Boys speelde voor het eerst een wedstrijd in dit toernooi. Uiteraard niet met het eerste elftal, omdat het verschil dan vele malen te groot zou zijn met een tweedeklasser. Piet van Duijn kwam voor de dag met O21 tegen DoCoS en nu was er ook een grote kloof, maar dan in het voordeel van de Leidse ploeg. Het werd 6-1 voor de formatie van Ronnie de Roode en Joop Tegelaar.

Een dergelijke uitslag leek er in de eerste vijf minuten niet uit te rollen. De geel-zwarten hadden zomaar met 0-2 kunnen leiden. Eerst kreeg Mark Mieras de vrije doortocht vanwege een struikelpartij in het hart van de Leidse defensie. Joris van Harmelen voorkwam evenwel een treffer van de bezoekers. Kort daarna was het een raadsel waarom het alsnog geen 0-1 werd. Opnieuw was er een grote kans voor Mieras, maar de nummer tien had iets teveel tijd nodig om af te ronden.

Daarna schoot DoCoS wakker en was het al snel 1-0 na een verdedigingsfout bij de Rijnsburgers. Simon Joubij profiteerde dankbaar. Binnen het kwartier werd het 2-0 door dezelfde middenvelder, na een vlotte Leidse combinatie. Vervolgens kreeg de thuisploeg genoeg kansen om de marge te vergroten, maar het bleef bij de 2 goals. Ook al omdat Pieter Maat bijvoorbeeld de lat trof. Rijnsburgse Boys werd nauwelijks nog gevaarlijk.

De overbrugging in de tweede helft werd groter en de bezoekers konden het niet meer belopen. Mitchel Klein, in de punt gepositioneerd in plaats van Chris van Empel, maakte twee doelpunten en daarna stelde Sandjai Gajadien Ronnie de Roode in staat te scoren en de zoon van de trainer bediende Maat voor de zesde treffer. In de slotminuut redde Floris Hazelberg de eer met een doelpunt van elfmeter. Al met al speelde DoCoS bij vlagen fris van de lever en werd de avond voor de jonge opponent leerzaam en dat dienen ze mee te nemen naar de volgende groepswedstrijden.

Basisopstelling DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Karasahin, Maat, Peet, Van Wingerden, Joubij, Gajadien, De Roode, Klein, De Ridder.

Basisopstelling Rijnsburgse Boys: Kwant, De Rooij, Moerkerk, Van Egmond, De Mooij, Verplancke, Slootweg, Mieras, Ravensbergen, Hazelberg, Daramy.