Rabobank LAV Cup- In poule C is de laatste wedstrijd gespeeld. Hulde dus voor de vijf clubs die het programma keurig op tijd hebben vervolmaakt. In Katwijk kwam Quick Boys O21 uit tegen DoCoS. De thuisploeg leidde halverwege met 1-0, maar uiteindelijk ging de tweedeklasser er met de winst vandoor (1-3). DoCoS eindigde daarmee als derde in deze poule voor Quick Boys en Jong Rijnsburgse Boys. Voorschoten’97 en VVSB (za) dreven als besten naar boven en plaatsten zich voor de volgende ronde. De beide trainers beleefden een leuke avond en gaven al aan volgend seizoen weer graag van de partij te zijn.

Allereerst Jerry Ubink namens de blauwwitten uit Katwijk: ,,Een leuk potje voetbal, maar dat was ook van kracht voor de andere wedstrijden die we speelden. Het tempo ligt telkens lekker hoog en dat is prima voor onze jonge ploeg om daar alvast aan te wennen. Ik heb vaak fris spel gezien. Ook zeker genoeg foutjes, maar dat is inherent aan deze leeftijdsgroep. Ik ben uitermate tevreden over de insteek van dit toernooi, hoewel ik minder content kan zijn over de resultaten. In deze wedstrijd heb ik wederom winstkansen gezien. We gingen met 1-0 rusten, maar we hebben echt wel kansen gehad om meer afstand te nemen. Daar staat tegenover dat Thijs Ouwehand ook zo zijn werk had, vooral in een 1 op 1. De 1-0 van ons kwam van Luc Schade op aangeven van Mike van der Gen. Na de rust kwamen we niet meer zo aan ons goede spel toe. DoCoS kreeg meer en meer het initiatief en de betere kansen. Het werd slordiger, vooral aan onze kant. Een afgekeurde goal van ons was een breekpuntje. Uiteindelijk moesten we dus met 1-3 capituleren.”

Collega Ron de Roode: ,,Een open en leuke wedstrijd met veel jong spul op het veld. Wij speelden met een mix van jongens van 1 en 2 en met een zestienjarige. Mijn ploeg is lekker bezig geweest in deze laatste wedstrijd van het jaar. Zeker in de eerste twintig minuten liep het goed, maar daarna raakten we de controle kwijt. In de tweede helft pakten we het weer beter op en de zege vond ik wel verdiend. Voor ons scoorde Chris van Empel tweemaal (1 keer vanaf elfmeter) en Mitchel Klein. Ik heb vooral leuke aanvallen gezien en ook zijn deze wedstrijden te benutten om spelers ook eens op andere posities te zien spelen. Een prima avondje zo.”

Ubink nog eens: ,,Dit was oprecht een leuke poule met mogelijkheden om door te komen. Jammer dat dit niet is gelukt, want we gingen vier keer echt voor de winst. Voor een ploeg van O21 is dit uitermate bruikbaar. Nu speelden enkel Stefan van der Plas en Yuri Guijt afwisselend mee als iets oudere spelers. Al met al heb ik een goed gevoel overgehouden aan dit toernooi en ik zal er bij de club zeker voor pleiten om weer mee te doen in het volgende seizoen.”

Tenslotte De Roode: ,,Het kunnen experimenteren in dit toernooi bevalt mij prima. Omdat de druk lager ligt dan in de competitie zie ik spelers meer vrijuit spelen en dan zie je spelers toch ook op een andere manier. Daar kan onze staf wel wat mee. Ik hoop eigenlijk dat we nog door kunnen als beste nummer drie, maar dat is nog afhankelijk van andere nog openstaande duels in de andere poules heb ik begrepen. We wachten het af en gaan nu even onze rust pakken.”