Rabobank LAV Cup, Poule C- Voorschoten ’97 (za) nam het dinsdagavond op tegen Rijnsburgse Boys O-21. Na een redelijk gelijk opgaand 1e uur namen de gastheren uiteindelijk ruim afstand van de Rijnsburgse jongelingen (7-0).

Trainer André Lourens van Voorschoten’97 beschikt dit seizoen over een kwalitatief én kwantitatief brede selectie en benutte de wedstrijd ook om spelers aan het werk te zien, die dit seizoen niet of nauwelijks aan spelen waren toegekomen. Eén van deze spelers was Jordy Manuputty, die na een langdurige blessure zijn rentree maakte in de Voorschotense hoofdmacht. De jeugdige Rijnsburgers kwamen goed uit te startblokken en kregen twee goede mogelijkheden, die ze onbenut lieten. Hierna nam de thuisploeg het heft in handen en wist voor rust tweemaal het net te vinden. Toen na een uur spelen ook de 3-0 viel, was het Rijnsburgse verzet gebroken en konden de geel-groenen vrij eenvoudig naar een wat geflatteerde 7-0 eindscore uitlopen. Voor de gastheren scoorden Nick Guijt (3x), Tim Koning(3x) en Kevin Koek.

Trainer Piet van Duyn van RBB O-21 na afloop:,, Het is  een beetje zuur dat de einduitslag zo hoog uitvalt. Aan de andere kant zijn deze wedstrijden ook bedoeld om te zien welk vlees we in onze Rijnsburgse kuip hebben. Spelen tegen een sterke tweedeklasser, is toch wat anders dan sommigen op zaterdag in de competitie gewend zijn.  We speelden met jongens uit de O-19 en zelfs een enkele uit de O-17, dan is een  tegenstander als Voorschoten’97 wel even wennen. Maar goed, als trainer heb ik vanavond ook gezien welke jongens wel aanhaken bij dit niveau, dat is toch nuttig.”

Door dit resultaat staat Voorschoten’97 (za) na 3 gespeelde wedstrijden op 6 punten, de Rijnsburgers hebben na 3 wedstrijden 3 punten verzameld.