Rabobank LAV Cup, poule C- Voorschoten’97 startte de poulefase met een nederlaag tegen Jong Quick Boys, maar gisteravond pakte de formatie van André Lourens en Ronald van Delft de derde zege op rij. DoCoS werd met 3-0 aan de kant geschoven en daardoor is de groen-gele equipe zeker van de volgende ronde. De andere vier clubs hebben nog een kans om tweede te worden of zich als ‘beste nummer drie’ te plaatsen voor de laatste 16. VVSB heeft de beste papieren met al zes punten in de knip. De andere teams vergaarden drie punten uit drie duels. Volgende week speelt Quick Boys thuis tegen DoCoS en Rijnsburgse Boys neemt het op de Middelmors op tegen VVSB.

Zowel Voorschoten’97 als DoCoS lieten niet het achterste van de tong zien in de opstelling. Veel jonge spelers kregen een kans en dat leverde een leuke en levendige pot voetbal op. Dat leidde in het eerste kwartier niet tot serieuze kansen. Bij de eerste beste gelegenheid om te scoren was het wel raak. Shemiel Constancia bediende Oualid Maatoug voor de openingstreffer. De buitenspeler liet af en toe weer fraaie staaltjes zien in de eerste rondgang. De Leidse ploeg toonde zich kort daarop in aanvallend opzicht. Een voorzet van Luc Quellhorst kon, wel of niet gehinderd, niet worden afgerond door Lars de Ridder. Daarna had Quellhorst zelf kunnen scoren, maar het zijnet was het eindstation. Daarvoor waren Tim de Koning en Maatoug nog gevaarlijk geweest voor de thuisploeg.

Ook in het tweede deel van de eerste helft golfde het spel op en neer, hoewel Voorschoten’97 wel zekerder oogde aan de bal. DoCoS leed vaak en onnodig balverlies en daar kon Voorschoten’97 van profiteren. Even nadat Tjerk Bouwmans had naast gekopt, werd er aan de overkant wel gescoord. Balverlies van De Ridder gaf Constancia de ruimte om Hamza Chicki te bedienen. De van een blessure terug aan het komende buitenspeler kapte zijn bewaker uit en haalde verwoestend uit voor de marge van twee treffers na vijfenveertig minuten spelen.

Na de rust drong DoCoS meer aan, maar het duurde lang voordat er een grote kans werd gecreëerd. De eveneens na lang blessureleed teruggekeerde Sven Ravensbergen, op een assist van Guido van der Vooren, stuitte op Kas Vaneman. Ook de gastheer kon nog een paar keer gevaar stichten via Alex Iliopoulos, maar Mitchel van Abswoude kwam als winnaar uit de bus. Enkel niet bij een inzet van Robin Diets, die de eindstand bepaalde op 3-0. De overwinning was zonder meer verdiend te noemen en Voorschoten’97 lijkt er serieus werk van te maken om dit seizoen ver te komen in dit toernooi. Voor DoCoS is dat zoals gezegd ook nog mogelijk, maar dan zal het in de slotwedstrijd wel minder slordig en effectiever moeten spelen. Wel kon een groot compliment worden uitgedeeld aan Sharion Mhanni. De pas 16-jarige speler liet zien over talent te beschikken op het middenveld. Zijn tijd zal zeker gaan komen bij de Leidenaren.