Rabobank LAV Cup, poule C: Voor velen was de titel van VVSB in de vierde klasse nogal verrassend. Niet dat VVSB het lelijke eendje was in de jaren ervoor, maar geruime tijd leken andere ploegen veel meer kans te hebben op de titel. Het kwam echter op zijn pootjes terecht voor de formatie van Rob Jonkman en ondertussen blijkt dat de derde klasse geenszins te hoog gegrepen is voor de paars-gelen. Op dit moment wordt de negende stek ingenomen, maar plek vier is slechts drie punten weg. Voetballend zit het dikwijls wel snor en dat bleek ook dinsdagavond weer in dit regionale toernooi. Voor een open en leuke wedstrijd zijn echter twee ploegen nodig en zo dienen de credits ook uit te gaan naar het jeugdige Quick Boys.

Jonkman maakte gebruik van zes spelers uit het tweede elftal. Het halve dozijn spelers kwam uitstekend voor de dag. Van meet af aan werd een hoog tempo ingezet en dat hield de gehele wedstrijd aan. Tegenover de benutte reserves stond ook de aanwezigheid van Loyd van der Wilden en Guido Pauw. De twee spelers met dispensatie, toegestaan als maximale inzet tot de halve finale, lieten zich ook gelden.

Collega Jerry Ubink kwam voor de dag met youngsters die ook hun gretigheid toonden. Dat maakte dat er aan beide kanten meer dan voldoende kansen waarneembaar waren. In de eerste helft kreeg VVSB wel de meeste kansen om te scoren. Joost Bierhuizen opende de score na tien minuten. Daarna toucheerden Coen van der Meij en Stefan Immerzeel de lat. Doelman Thijs Ouwehand had daarnaast een geweldige redding in huis op een inzet van weer Bierhuizen. De 2-0 kwam op naam van Pauw. Van der Wildens vrije trap kon slechts ten dele worden gekeerd door de Katwijkse goalie, waarna de spits toehapte. Quick Boys dook echter ook een aantal keer op voor Tim Warmerdam en kort voor de pauze was het raak. Na een defensief foutje bracht Hans Brouwer de spanning terug. Dezelfde speler kreeg kort na rust weer twee kansen, maar nu kreeg de aanvaller het niet voor elkaar om VVSB verder in verlegenheid te brengen.

De 3-1 was een plaatje. Een voorzet op maat van Van der Wilden werd door Pauw fraai binnen gewerkt. Daarmee was de tweestrijd wel beslist, zo bleek later. Beide ploegen deden er genoeg aan om verder te komen dan de vier gescoorde doelpunten, maar in de stand kwam geen verandering meer.

De gevoelstemperatuur mocht dan rond het vriespunt liggen, de pakweg dertig acteurs (er werd kwistig gewisseld) hadden er een vermakelijke avond van gemaakt. Onbevangen spelend met een fors portie ijver. Het niveau mocht er zijn en beide teams bewezen dat dit soort wedstrijden voor spelers een prima gelegenheid vormen om zonder competitieverplichting en de daaraan gekoppelde stress voor de dag te komen.

VVSB is hard op weg om de volgende ronde te bereiken en bij winst in de laatste pot is plaatsing een feit. De blauw-witten zijn nog niet uitgeschakeld, maar de conclusie kan nu al worden getrokken dat ook Quick Boys een verrijking is voor dit regionale onderonsje.

Basisopstelling VVSB: T. Warmerdam, Visser, K.Warmerdam, M.Warmerdam, Homan, Aartman, Van der Wilden, Bierhuizen, Immerzeel, Pauw, Van der Meij.

Basisopstelling Quick Boys: Ouwehand, S. van Duijn, Aandewiel, Van der Plas, Kuijt, Koster, H.van Duijn, Steendam, Heemskerk, Narain, Brouwer.