Rabobank LAV Cup, poule C- VVSB (za) heeft zich dinsdagavond op Sportpark Middelmors geplaatst bij de laatste 16 clubs, die gaan strijden om de Rabobank LAV Cup. De formatie van trainer Rob Jonkman was in Rijnsburg in een leuke, open wedstrijd te sterk voor de talenten van Rijnsburgse Boys O-21 (1-3).  Door dit resultaat zijn de beslissingen in deze poule gevallen. Nadat al eerder Voorschoten ’97 (za) zich (als poulewinnaar) kwalificeerde voor de volgende ronde, gaat nu dus ook VVSB  (als nr.2 van poule C)  naar de 2e ronde.

Een vlot combinerend VVSB kwam in Rijnsburg via een goal van Roy van den Bosch al snel op voorsprong en niet veel later zorgde diezelfde Van den Bosch voor de 0-2. Mike Taskin tekende voor de 0-3 , waarna Bas Siebert in de slotseconden profiteerde van een fout in de Noordwijkerhoutse defensie en zo voor de 1-3 ruststand zorgde. In de 2e helft kregen beide partijen nog diverse goede kansen, maar gescoord werd er niet meer.

De jonge Rijnsburgers behaalden drie punten in hun vier poulewedstrijden en zijn uitgeschakeld voor de volgende ronde. Desondanks kijkt trainer Piet van Duijn met een goed gevoel terug op de deelname van de geel-zwarten aan de Rabobank LAV Cup. Van Duijn: ,, Vandaag speelden we met een team bestaande uit jongens  van O-19 en sommige zelfs van O-17.  Een team met Rijnsburgse jongens, die in dit toernooi hebben kunnen laten zien hoe ver ze in hun ontwikkeling zijn. Spelen tegen een team als VVSB, een derdeklasser, is toch een ander soort weerstand dan ze zaterdag in de competitie gewend zijn. Sommige jongens hebben me positief verrast en hielden zich ook vandaag weer knap staande tegen een volwassen ploeg. Fysiek komen we soms wat tekort, maar voetballend deden we aardig mee. Al met al was ik zeer tevreden over ons spel, zeker in de 2e helft. Jammer dat we nu zijn uitgeschakeld, maar als het aan mij ligt doet Rijnsburgse Boys O-21 ook volgend jaar  weer mij met de Rabobank LAV Cup”, aldus Van Duijn.