Rabobank LAV Cup, poule D: Ondanks het ontbreken van doelpunten was het duel om de Rabobank LAV Cup tussen SJZ en Blauw Zwart beslist vermakelijk. Er werd lekker open gevoetbald en bijna vanzelfsprekend leidde dat ook tot de nodige kansen: eerst vooral voor de bezoekers, in het laatste kwartier waren er prima mogelijkheden voor SJZ.

,,Bijna was ik nog matchwinnaar”, zei SJZ centrale verdediger Guus van der Hoeven met een lach na afloop, ,,maar de bal werd net van de lijn gekopt. We schoten vlak daarvoor nog eens tegen de onderkant van de lat en een intikker van Hans Coret werd ook maar ternauwernood gestopt door de keeper. Maar eerlijk is eerlijk: in de rest van de wedstrijd waren de beste kansen voor onze tegenstander. Zo’n pot als vandaag is zoveel leuker dan trainen. Er wordt qua conditie en concentratie ook veel meer van je gevraagd bij een wedstrijd als vandaag tegen een gelijkwaardige tegenstander.”

Opvallend detail: beide ploegen eindigden vorig jaar op de achtste plaats in de derde klasse A: Blauw Zwart op zaterdag, SJZ op zondag. Ook trainer Ludo Pistorius toonde zich tevreden: ,,Elf tegen elf spelen we tijdens een training eigenlijk nooit. Daarom is dit zo waardevol, mede omdat we zondag niet speelden. Als je dan een opponent treft als Blauw Zwart met een positieve spelopvatting en een gelijk niveau is dat een prima voorbereiding op de wedstrijd van zondag.”

Het moet Pistorius nog eens extra voldoening gegeven hebben dat zijn selectie juist in het laatste kwartier nog sterk kon aandringen: ,,Zeker, dat lijkt aan te tonen dat het conditioneel goed zit. Ondanks de zeges in de beker en de lekkere wedstrijd van vandaag moeten we niet te vroeg juichen. Zondag wacht ASC en dat lijkt dit jaar een uitstekende ploeg te zijn. Oppassen geblazen dus, maar de voorbereiding geeft zelfvertrouwen.”

Van der Hoeven namens de Zoeterwoudenaren tot slot: ,,Eindelijk competitievoetbal! De districtsbeker en dit toernooi zijn allemaal leuk en aardig, maar we snakken naar competitievoetbal. Zondag mogen we los.”

De ploeg uit Wassenaar speelt komende zaterdag voor het eerst thuis dit seizoen. Op bezoek komt Van Nispen, dat in de openingspot gelijke tred hield met Sporting Leiden. Jos van der Helm en de zijnen verloren in en bij Zwammerdam op speeldag 1.

SJZ-Blauw Zwart: 0-0. Scheidsrechter: Van der Ploeg.

Basisopstelling SJZ: Van Nierop, Grossat, De Goede, Van der Hoeven, Versteegen, Hensing, Sleijser, Coret, Griffioen, Wansink, Hoogbruin.

Basisopstelling Blauw Zwart: De Jong, Vredenbregt, Lubbe, Laponder, Vosse, Van Zelfst, Sahili, Van den IJssel, Lagerberg, Theil, Assaban.