Rabobank LAV Cup (poule D)-  Een fris voetballend Noordwijk O23 was dinsdagavond in eigen huis te sterk voor Voorschoten’97 (zo). Na een 2-0 ruststand wisten de gastheren in de 2e helft nog éénmaal het net te vinden en zo eindigde de wedstrijd in een 3-0 overwinning voor de jeugdige Noordwijkers.

Noordwijk O23, samengesteld uit spelers van Noordwijk 2, JO-19 en een enkele JO-17 speler, kwam na een kwartier spelen op voorsprong. Axel Wendt kopte uit een corner fraai raak(1-0).  Even later verdubbelde Sem van Oosten de voorsprong. In de 2e helft wisselden beide teams veelvuldig en zorgde Finn Hogenhuis met zijn treffer uit een vrije trap  voor de 3-0 eindstand.

Ondanks de nederlaag sprak Voorschoten’97-trainer Huib van Oosterom Soede van een ‘nuttige avond’. Van Oosterom Soede: ,, Door vanavond weer lekker een wedstrijd te spelen,  hebben we in ieder geval het katerige gevoel van de nederlaag van afgelopen zondag bij ASC van ons af weten te spelen. Daarnaast zijn dit soort potjes een mooi podium  voor de jeugdige Voorschotense talenten, die we  als club zelf opleiden. Noordwijk O23 was ook een leuk team om tegen te spelen. Dit zijn leerzame avonden voor die jonge jongens.”

Noordwijk-trainer Patrick Scholte kon zich goed vinden in de analyse van zijn collega. Scholte: ,, Ook bij Noordwijk loopt er voldoende zelf opgeleid talent rond maar de stap naar Noordwijk 1 maken is natuurlijk niet zo gemakkelijk, zeker nu we in de Derde Divisie spelen. Daarom is het goed dat deze jongens zoveel mogelijk wedstrijden spelen, om toch ook de benodigde ervaring op te doen. Je ziet bij een wedstrijd zoals deze dat het er voldoende Noordwijks ‘eigen kweek’ rondloopt. Het is aan de jongens zelf om de volgende stap te maken. Het is wel de bedoeling dat vanuit deze groep op termijn spelers gaan doorstromen naar het eerste elftal. De club Noordwijk heeft beslist oog voor het talent dat al in eigen huis aanwezig is’’, aldus de Haagse oefenmeester, bezig aan zijn eerste seizoen in Noordwijkse dienst.

Voor Noordwijk O23 was de wedstrijd het eerste treffen in de poulefase, de Noordwijkers staan dus op drie punten.  Voorschoten ’97(zo) staat na 2 gespeelde wedstrijden op één punt.