Rabobank LAV Cup,  poule D- Dinsdagavond troffen op Sportpark Adegeest de derdeklassers Voorschoten’97(zo) en Blauw Zwart elkaar. In een sportieve en open wedstrijd waren de teams duidelijk aan elkaar gewaagd, de wedstrijd eindigde niet toevallig in een gelijkspel (2-2).

Voor Voorschoten-97 trainer Huib van Oosterom Soede was de wedstrijd een mooie gelegenheid om ‘zijn jonkies’ aan het werk te zien en hij liet dan ook menig jeugdig talent opdraven. Blauw Zwart was in het eerste half uur de betere ploeg en kwam dan ook verdiend op voorsprong via een doelpunt van Kim Theil (0-1). Hierna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd, wat resulteerde in enkele mogelijkheden voor Voorschoten ‘97.  Eén van deze kansen werd door Niels van den Berg benut. Hij profiteerde van een fout in de Wassenaarse defensie en bracht de stand weer in evenwicht (1-1).

In de 2e helft was het Roy Elligens die de thuisploeg op voorsprong zette (2-1) en de jeugdige ploeg van de Adegeest-bewoners ging daarna gretig op zoek naar het 3e doelpunt.  Hierdoor werden de defensieve taken wat verwaarloosd, wat Blauw Zwart kansen opleverde in de omschakeling. Blauw Zwart-aanvaller Mo Sehili wist van deze Voorschotens onachtzaamheid te profiteren (2-2). Met deze stand werd ook het eind van de wedstrijd bereikt.

Blauw Zwart –trainer Jos van der Helm sprak van een ‘nuttige partij’, met een hoofdrol voor een prima leidende arbiter. Door dit resultaat staat Blauw Zwart op 2 punten na 2 gespeelde wedstrijden, terwijl Voorschoten ’97 op 1 punt staat na 1 gespeelde wedstrijd.