Rabobank LAV Cup, poule E- FC Lisse O23 behaalde een ruime 5-1 zege tegen Warmunda. De ploeg van trainer Richard van Heulen lijkt op weg naar de volgende ronde met alleen de wedstrijd tegen Football Factory nog op het programma. Weer een ruime nederlaag voor het geplaagde Warmunda, maar daar leed het humeur van de nieuwe oefenmeester Barry van Rijn bepaald niet onder. Beide mannen waren het eens: ,,Een leuke pot, zinvol voor alle spelers en veel beter dan een doordeweekse training.”

Van Heulen: ,,Over de eerste helft kon ik, ondanks de 2-0 voorsprong, niet tevreden zijn. Ik vond Warmunda zelfs beter. Ik denk wel dat wij uitgekiender in het afmaken van de kansen waren. Dat heeft ook te maken met handelingssnelheid, het spelinzicht en individuele kwaliteiten. Warmunda speelde geconcentreerder en meer als collectief. Niet voor niets raakten ze ook twee keer de paal. Mijn onvrede heb ik ook geuit in de rust en gelukkig ging het daarna beter. Ik kon een paar A-junioren laten meespelen en in dit soort wedstrijden leren die jonge knapen te spelen met meer weerstand. Ze moeten bij dit soort gelegenheden hun kansen pakken en vaak doen ze dat. Dit zijn de perfecte kansen voor ons. Je speelt tegen teams die je normaal gesproken niet tegen komt en het is minder vrijblijvend dan een oefenwedstrijd waarbij je soms ook nog eens blij moet zijn dat de tegenstander niet op het laatst moment afbelt. Warmunda speelde met een jonge, leuke ploeg en die 5-1 was eerlijk gezegd wel wat geflatteerd.”

Collega Van Rijn sluit zich volmondig bij de woorden van Van Heulen aan: ,,Ik had tien spelers van het eerste en zes van onder de negentien. Die gasten vulden elkaar goed aan. Ga lekker voetballen was eigenlijk de enige opdracht die ik meegaf. In dit soort wedstrijdjes leren die jonge knapen druk te zetten op het middenveld, ballen te veroveren en hun positie te houden. Er zitten zoveel leermomenten in. Ondanks de (te ruime) nederlaag houden we hier met z’n allen een goed gevoel over. FC Lisse is natuurlijk ook niet zomaar een team hè. Daar lopen hele goede voetballers tussen. Ze merkten bij ons dat je geen twee seconden hebt om even om je heen te kijken. Dat kan in de competitie soms wel, maar hier kletsen ze er gelijk op. Van zo’n trainingspot, want zo zie ik het toch, word je als speler beter.” Tevredenheid alom dus na een mooie avond voetbal.

Warmunda-FC Lisse O23 1-5 (0-2).

Voor Warmunda scoorde Kevin van Benthem. Voor Lisse waren dat Ralph Noordam (drie keer), Jasper Kant en Joshua Cooper.