zaterdag, april 20, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 5Rabobank LAV Cup, poule E: Warmunda en Football Factory scoren nu wel...

Rabobank LAV Cup, poule E: Warmunda en Football Factory scoren nu wel volop: 4-5

-

In de competitie waren doelpunten schaars voor Warmunda en Football Factory, respectievelijk twee en drie uit drie wedstrijden. Dinsdagavond scoorden zij bij elkaar negen keer in een enkele wedstrijd. Assistent trainer Barry van Rijn van Warmunda, die de honneurs waarnam voor Ayhan Gargili, sprak, niet verrassend, van een open wedstrijd. ,,We speelden met een wel heel geïmproviseerd team. De helft voetbalt in de selectie van zondag, maar de andere helft was junior onder de negentien en de keeper kwam van de zaterdag die normaal op een veel lager niveau acteert. Toch was ik niet ontevreden, maar de rust in het spel was te vaak zoek. Je merkte ook dat spelers nog nooit met elkaar hadden gevoetbald. Maakt niet uit, we richten ons op de jeugd, vandaar dat we de jongeren vandaag ook de kans gaven. We hebben geen tweede elftal op zondag en zo maken we van de nood een deugd. Ik vond het een leuk en sportief potje met een uitstekende scheidsrechter. Ik vind het best knap wat we gedaan hebben tegen een compleet standaardelftal.”

Verdediger Martijn van den Akker van Football Factory gaat deels mee met de visie van Van Rijn. ,,Het was een open wedstrijd waarbij het spel op en neer golfde. Ook voor ons was het leerzaam. We zijn iemand als Brian Thong kwijt geraakt om wie het toch wel draaide vorig jaar. Nu moeten we het meer van het collectief hebben. Je merkt dat we naar elkaar toe groeien, maar maken nog beginnersfouten. Tien minuten voor de theepauze stonden we met 1-3 voor en gingen met 3-3 de rust in. Er leek weinig aan de hand. Opeens was de rust echter weg en leken afspraken vergeten. Na de rust toonden we gelukkig de veerkracht om Warmunda weer in de hoek te zetten. De uiteindelijke winst vond ik verdiend in deze intense wedstrijd, waarbij onze tegenstander naar mijn mening soms de grenzen opzocht. Belangrijker is echter dat we weer een stapje hebben gemaakt om een beter team te worden. Uiteindelijk gaat het om de competitie.”

Zo kwamen twee ploegen weer eens flink aan scoren toe. Misschien dat het hen over een dood punt helpt in de competitie.

Warmunda-Football Factory: 4-5 (3-3). Bakari 1-0, De Jong 1-1, Luidens 1-2, De Jong 1-3, Smit 2-3, Van Rijn 3-3, De Jong 3-4, Hamus 4-4, Drewes 4-5.