zaterdag, april 20, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 6Rabobank LAV Cup, poule F : Alphia is stuk effectiever dan LSVV’70...

Rabobank LAV Cup, poule F : Alphia is stuk effectiever dan LSVV’70 en wint met 4-1

-

Rabobank LAV Cup, poule F- Voor de thuisclub was dit hun tweede wedstrijd in deze poule, na een eerdere overwinning tegen ASC zou een driepunter voor de mannen van Angelo Leverock een grote stap richting de volgende ronde betekenen. Het was voor de Leidse bezoekers de eerste wedstrijd en gelijk een weerzien met de tegenstander die ze eind vorig seizoen naar de vierde klasse liet degraderen. Het is op een doordeweekse avond altijd maar weer de vraag wie Jan Nonkes tot zijn beschikking heeft, maar ook deze keer had hij “gewoon” dertien man tot zijn beschikking, die nu eens niet in het rood wit ten tonele verscheen maar in een donkerblauw tenue welke ter beschikking waren gesteld door de vrouwentak. Geen standaard rugnummers dus dit keer, bij elkaar opgeteld maar liefst 348 en variërend tussen 1 en 77. Na een verdiende, maar ietwat magere voorsprong bij rust voor de studenten was het de thuisploeg die geflatteerd en uiterst effectief de wedstrijd naar zich toetrok en uiteindelijk met een 4-1 overwinning van het veld stapte waarbij dient te worden aangetekend dat de laatste twee doelpunten in blessuretijd vielen.

Werd de warming up nog op een bijveld gedaan, de wedstrijd werd op het fraaie hoofdveld gespeeld en na het gebruikelijke aftasten waren het de bezoekers die het betere van het spel hadden. In de eerste helft combineerden zij makkelijker, hadden een mannetje meer op het middenveld en creëerden toch wel een aantal kansen die een beter lot hadden verdiend. Alphia kon daar niet heel veel tegen over stellen. Na 35 minuten kregen zij hun enige grote kans van de eerste helft welke door keeper Dammes Waasdorp met een uiterste krachtsinspanning nog tot corner kon worden verwerkt. Voor de rest was het LSVV’70 dat de klok sloeg en het was dan ook aan keeper Thomas Piket te danken dat het bij rust slechts 0-1 stond. Het enige doelpunt van de eerste helft was er overigens wel een om in te lijsten. Na een halfuur spelen veroverde Demian Flippo ter hoogte van de middencirkel de bal en met een fantastisch afstandsschot verraste hij keeper Piket. Alphia trainer Leverock zag het spel van zijn ploeg in de eerste helft met lede ogen aan, ,,Vanaf de kant was al vrij snel duidelijk waarom de tegenstander de eerste helft de overhand had, zij speelden namelijk met twee spitsen en wij met vier verdedigers. Zij hadden dus constant een mannetje over op het middenveld en hadden zo de wedstrijd in handen. Ik heb bewust niets gezegd, want ik vind dat mijn ploeg zelf een wedstrijd moet kunnen lezen en hierop moet anticiperen. Zeker als je weet dat er bij ons een aantal op een hoger niveau heeft gespeeld. En als ik dan in de rust vraag waar het bij ons in de eerste helft misging dan weten ze het wel.”

De tweede helft was het spel meer in evenwicht, en werd het ook meer een open wedstrijd. Aan beide kanten kwamen er kansen, de oranjehemden sprongen hier beter mee om en wisten uiteindelijk nog vier keer het net te vinden. Achtereenvolgens Vincent Hoogervorst, Bryan de Bruin, Nando Meijer en invaller Sander Egberts lieten het net bollen en zorgden zo voor een geflatteerde 4-1 eindstand in deze uitermate sportieve wedstrijd. Niet onvermeld mag blijven dat de 2-1 ook van ongekende schoonheid was. Wie anders dan De Bruin zorgde, met een individuele actie gevolgd door een fantastische stift, voor de voorsprong. De trainer van de verliezende partij tilde niet zo zwaar aan het verlies, ,,Het is altijd weer een verrassing welke spelers ik tot mijn beschikking heb, zeker op een dinsdagavond als je weet dat woensdagavond onze vaste trainingsavond is. En omdat wij maar hooguit een keer in de week trainen weet ik vooraf ook al dat het conditioneel wel eens een probleem kan worden en dan kan je dus twee dingen doen. Een handbalverdediging neerzetten en spelen in de omschakeling en dan hopen op een goed resultaat of zelf durven voetballen en dan wel zien waar het schip strandt. Bij de laatste optie kom je zelf ook nog aan voetballen toe en beleven de spelers er ook het meeste plezier aan en dat is toch het belangrijkste. Wij verliezen liever een wedstrijd waarin wij zelf ook hebben gevoetbald dan een minimaal een punt en alleen maar met onze kont in de zestien te hebben gestaan. Spelvreugde staat bij ons voorop.”

Het laatste woord is aan de winnende coach ,,Ik ben content met de uitslag, maar zeker niet met het vertoonde spel in de eerste helft. Afgelopen zaterdag hebben wij, in verband met jubileum bij tegenstander BSC’68, niet gespeeld dus deze wedstrijd kwam voor ons wel goed uit. Ik heb ook wat andere jongens aan het werk gezien dus dat is ook prettig en de volgende ronde lonkt en dat is ook mooi meegenomen.”

De meeste spelers stonden al onder de douche toen er nog twee spelers geanimeerd op het veld met elkaar stonden te praten. Demian Flippo van de Leidenaren, en rechtsback Justin Flippo van de Alphenaren. Alphia herbergt ook wat Leidse roots, want deze genoemde spelers zijn neven van elkaar. De een gescoord, de ander gewonnen. Wat zou in de familie belangrijker zijn? Als uw verslaggever in het DNA van de studenten kijk dan weet hij het antwoord wel ……

Alphia – LSVV’70 4-1 (0-1) 30. 0-1 Flippo, 52. 1-1 Hoogervorst, 71. 2-1 De Bruin, 90. 3-1 Meijer, 90 + 1 4-1 Egberts. Toeschouwers 40.

Spelers Alphia : Piket, Hoogendoorn, Lipsius, Buijnink, Flippo, Hellingerwerf, De Lange, Zuidervliet, Meijer, De Bruin, Hoogervorst, Egberts, Slierendregt, Plug, Borreman.

Spelers LSVV’70 : Waasdorp, Van Beuningen, Flippo, Van der Meer, Casteel, De Groot, Wijnakker, Baarda, Stjepanovic, Engwegen, Vissers, Huisman, Kok.