Rabobank LAV Cup poule F – De eerste twee clubs die zich hebben weten te plaatsen voor de volgende ronde in  de strijd om de Rabobank LAV Cup zijn bekend. Vierdeklasser FC Oegstgeest klaarde de klus al na gisteravond (later volgt verslag). Door de 3e achtereenvolgende zege in de poulefase is Alphia de eerste club in deze poule die verzekerd is  van een plaats bij de laatste 16. De mannen van trainer Angelo Leverock waren in een aantrekkelijke wedstrijd in Leiden net te sterk voor Roodenburg (3-4). Door dit resultaat zijn de Alphenaren in ieder geval verzekerd van minimaal een 2e plaats in hun poule. De nummers 1 en 2 van iedere poule plaatsen zich voor de volgende ronde. Daar komt nog de beste nummer drie bij en de sportiefste ploeg.

Roodenburg startte goed en kwam via een goede goal van Mo Maatoug al snel op voorsprong. Hierna waren de bezoekers de bovenliggende partij en door doelpunten van Sander Egberts en Vincent Hoogervorst (2x) werd de ruststand op 1-3 bepaald. In de 2e helft kwam Roodenburg goed terug en goals van Francesco Ataide en Abdelhak Bouchnafa brachten de ploegen weer in evenwicht (3-3). Uiteindelijk was het Alphia dat aan het langste eind trok. A-junior Job Slierendregt zorgde met zijn winnende goal ervoor dat de Alphenaren nu al verzekerd zijn van een plek op de lotingsavond op 6 februari 2019.

Voor de andere plek in deze poule die recht geeft op plaatsing voor de volgende ronde,  zijn nog verschillende clubs in de race.  Zowel Roodenburg, ASC als Sporting Leiden (za) maken nog kans op een balletje met hun naam erop.