dinsdag, april 16, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 6Rabobank LAV cup, poule F: Debutant Alphia te sterk voor ASC

Rabobank LAV cup, poule F: Debutant Alphia te sterk voor ASC

-

Rabobank LAV cup, poule F- Alphia doet zoals veel ploegen dit seizoen voor de eerste keer mee, en was gisteravond gastheer van ASC uit Oegstgeest. De bezoekers speelden al hun tweede wedstrijd in deze poule, na de eerdere overwinning tegen Roodenburg hoopten zij door winst een grote stap naar de volgende ronde te zetten. Na een gelijk opgaande eerste helft waarin beide ploegen wat kansen onbenut lieten was het uiteindelijk de thuisploeg die de wedstrijd met 2-1 naar zich toe trok in een tweede helft waarin de ploeg van Angelo Leverock duidelijk de bovenliggende partij was. Nando Meijer was met twee doelpunten de grote man voor de Alphenaren, vlak voor tijd bracht Kees van Leeuwen namens de mannen van trainer Mo Bougrine de spanning weer terug in de wedstrijd, maar hier bleef het dan ook bij.

Jelle Schouten van de verliezende partij was een dag na de nederlaag realistisch. ,,De eerste helft waren wij aan elkaar gewaagd waarbij Alphia de eerste 20 minuten sterker was en wij hierna wat beter in ons spel kwamen en de gelijke stand bij rust gaf op dat moment de juiste krachtsverhouding weer. In de tweede helft was de tegenstander de bovenliggende partij en hadden wij moeite om de bal in de ploeg te houden en liepen wij voornamelijk achter hun aan. De nederlaag was dan ook verdiend te noemen. Omdat wij afgelopen zondag vrij waren was het wel lekker om ritme op te doen, zeker ook naar de wedstrijd van aanstaande zondag toe als wij koploper DIOS treffen. Onze doelstelling is om in de kampioenspoule te komen en gezien de kwaliteiten die wij bezitten moet dat zeker mogelijk zijn.”

Winnende coach Leverock kon zich vinden in de analyse van Schouten. ,,Ik ben zeer zeker tevreden over onze tweede helft waarin wij niet meer in de problemen zijn geweest, en het is voor de trainersstaf ook lekker om in de RABO LAV Cup ook wat andere jongens aan het werk te zien. Wij zijn dit seizoen ook gestart met deelname aan de O23 competitie met als doel, om net als in deze bekerpoule, de jongens sterker te maken. Tegen ASC deden er vier basisspelers niet mee, en dan is het fijn als je jeugd in kan passen.  In verband met het 50-jarig bestaan van BSC’68 spelen wij aanstaande zaterdag niet, daarom is het wel lekker dat we deze wedstrijd hebben gespeeld en volgende week dinsdag treffen we de studenten van LSVV’70 om toch ook in het ritme te blijven.” Dit affiche was eind vorig seizoen ook de finale van een heel lang seizoen waar pas na strafschoppen de beslissing viel en de Alphenaren uiteindelijk promoveerden naar de derde klasse.