Rabobank LAV Cup, poule G – Na een 1-1 gelijkspel bij de reserves van ARC stond voor de Leidenaren gisteravond de tweede wedstrijd op het programma. Stompwijk’92 van  trainer Erik van Manen was te gast aan de Boshuizerkade. De bezoekers konden in hun eerste wedstrijd gelijk aan de bak, en dat bleek ook wel na 90 minuten voetbal. Na een ruststand van 3-0 werd het uiteindelijk slechts 4-0 voor de ploeg van Marcel IJzendoorn en Ronald van Wattum, daar waar een grotere uitslag zeker mogelijk was geweest.

Vanaf het begin was al wel duidelijk hoe de verhoudingen lagen. De Kadebewoners mochten het spel maken, de bezoekers zakten in en probeerden het veld klein te houden. FC Boshuizen had in het begin moeite om er doorheen te komen. Sterker nog de eerste echte grote mogelijkheid was voor de ploeg van Van Manen maar dit schot van de zijkant trof geen doel. Dit was ook gelijk de laatste mogelijkheid van de wedstrijd voor de bezoekers want vanaf dat moment was het alleen geel-blauw dat de klok sloeg. Uiteindelijk stokte de teller bij vier doelpunten, maar bleven de bezoekers voetballen en speelden naar hun mogelijkheden maar was er verder geen eer te behalen.

,,We hadden geen schijn van kans en dan hoop je alleen maar dat het geen afgang wordt. Wij zijn vorig jaar min of meer vanuit het niets gepromoveerd met een vriendengroep en je merkt zeker in de competitie dat wij hebben moeten wennen aan het niveau. FC Boshuizen is dan nog van een hoger niveau dus ben je als trainer benieuwd hoe de groep daar mee omgaat. Ik heb ook nog een aantal A-junioren mee laten doen, en voor hen is die stap natuurlijk enorm groot maar goed daar leren zij en de rest van de groep ook weer van. Ik hoop dat mijn spelers door het spelen tegen dit soort sterkere tegenstanders zelf ook sterker worden want dat kunnen wij dan weer meenemen naar de competitie. Komende weken is het voor ons aanhaken of in de onderste regionen blijven en mochten wij ons rechtstreeks handhaven dan hebben wij het gewoon goed gedaan”, aldus de vertrekkende trainer Van Manen.

Winnende coach IJzendoorn zag zijn ploeg heel veel balbezit hebben en af en toe slordig in de afwerking maar was toch wel tevreden. ,,De jongens met pijntjes hebben vanavond rust gekregen en ik heb nu ook anderen een kans kunnen geven en aan het werk gezien en dat stemt mij tevreden. Onze laatste wedstrijd tegen Valken’68 gaat waarschijnlijk beslissend worden, al gaan de nummers 1 en 2 van de poule door dus we gaan het meemaken.”

FC Boshuizen – Stompwijk’92 4-0 (3-0). 19. Dreesde 1-0, 30. Koeiman 2-0, 37. Koeiman 3-0, 49. Pisas 4-0.