Rabobank LAV Cup- De reserves van Ter Leede hebben zich verzekerd van een plaats in de finale van de Rabobank LAV Cup. Na een eerdere 0-8 overwinning bij Foreholte, waren de Sassenheimers dinsdagavond ruimschoots te sterk voor het zich dapper verwerende Stompwijk ’92 (8-3).

Ter Leede was in de eerste twintig minuten veelvuldig in balbezit, maar wist in deze fase nog geen bres te slaan in de goed georganiseerde Stompwijkse defensie. Bas Beijersbergen bracht halverwege de eerste helft de rood-gelen verdiend aan de leiding en toen Beijersbergen, na een steekpass van Dani Hoogkamer, de score verdubbelde leek de wedstrijd vroegtijdig beslist. Een benutte penalty van Nick Ammerlaan, na een overtreding binnen het zestienmetergebied op een sterk spelende Rick Luiten, bracht de spanning weer wat terug. Een schitterend doelpunt van Jesse Dingjan, hij krulde de bal in de kruising achter Stompwijk ’92-doelman Jordi Bennis, bracht de marge weer op twee (3-1).

In de tweede helft kwam Ter Leede flitsend uit de kleedkamer en binnen vijf minuten tilden de mannen van Martijn Lagendijk de stand naar 6-1 via Hoogkamer (2) en Van Egmond. Twee fraaie goals van Ammerlaan brachten de stand op 6-3, waarna opnieuw Beijersbergen en Mike Dam de eindstand op 8-3 bepaalden. Door deze zege plaatste Ter Leede zich voor de finaledag en met meer dan 40 gescoorde goals mogen de Sassenheimers zich ook de veruit productiefste ploeg van het Rabobank LAV-toernooi noemen.

Ook Stompwijk ’92 kan terugkijken op een geslaagd toernooi. Ondanks de ruime nederlaag verlaten de mannen van Erik van Manen met opgeheven hoofd het podium. Debutant Stompwijk ’92 is door zijn attractieve speelwijze een ware aanwinst voor het toernooi gebleken.

Ter Leede-trainer Lagendijk zag tevreden toe hoe zijn team zich plaatste voor de finaledag, maar had daarnaast ook lovende woorden over voor de tegenstander. Lagendijk: ,,Stompwijk ’92 heeft het gewoon prima gedaan. Ondanks de ruime achterstand bleven ze voetballen, je ziet dat achter hun speelwijze een voetbalvisie  zit.’’ Lagendijk zelf is overigens zeer tevreden over de deelname aan het Rabobank LAV-toernooi. Vervolgend: ,,Voor onze jongens is het mooi om ook tegen standaardteams van tweede- en derdeklassers te spelen. Onze ploeg bestaat voornamelijk uit spelers van rond de 20 jaar, het spelen van potjes tegen fysiek volwassen tegenstanders is voor hen zeer leerzaam. We kijken er erg naar uit om straks de finaledag te spelen. Naast het zo hoog mogelijk eindigen in onze competitie (Ter Leede staat op de 2e plaats in de reserve-Hoofdklasse, SN) stond ook presteren in de Rabobank LAV Cup hoog op ons verlanglijstje. We blijven na onze laatste competitiewedstrijd op 26 mei dan ook doortrainen om fit en in de sterkst mogelijke formatie op de finaledag te verschijnen. Ik ben ook erg benieuwd hoe we het in de finale gaan doen tegen een sterke tegenstander als UVS, waarvan ook zeker is dat ze er bij zijn.’’

Van Manen: ,,We hebben het prima gedaan en verloren van een sterkte tegenstander. Niets om ons voor te schamen. We deden voor het eerst mee en bepaald niet voor spek en bonen. We kijken nu al uit naar volgend seizoen om weer deel te nemen. Nu gaan we ons opmaken voor de finale van de competitie. Daarin valt voor ons nog genoeg te halen.”

Ter Leede (res) – Stompwijk ‘92 8-3 (3-1). Scoreverloop: 1-0 Beijersbergen, 2-0 Beijersbergen, 2-1 Ammerlaan, 3-1 Dingjan, 4-1 Hoogkamer,               5-1 Van Egmond, 6-1 Hoogkamer, 6-2 Ammerlaan, 6-3 Ammerlaan, 7-3 Beijersbergen, 8-3 Dam. Scheidsrechter : Reker. Assistent-scheidsrechters: Van Bergen en Van der Weijden.

Basisopstelling Ter Leede: Van de Does, Hoekstra, Van Egmond, Dofferhof, Driessen, Verplancke, Hoogkamer, Beijersbergen, Dingjan, Dam, Van de Zon.

Basisopstelling Stompwijk ‘92:  Bennis, Van de Arend, Van den Bosch,  Van Veen, Van Marwijk, Kemna, Onderwater, Van de Linden, Ammerlaan, Luiten, Geus.