Rabobank LAV Cup- Ter Leede 2 heeft volgende week genoeg aan een gelijkspel om de finaledag te bereiken van de Rabobank LAV Cup. Stompwijk’92 zal aan de bak moeten dus in Sassenheim, maar in de voetballerij laat zich gelukkig niet alles voorspellen. In Voorhout was de ploeg van Martijn Lagendijk ruimschoots te sterk voor Foreholte. Om begrijpelijke redenen kozen de roodwitten ervoor om niet met het eerste elftal aan te treden. De tweedeklasser is immers nog druk doende om zich veilig te spelen en komende zondag wacht in die zin een uiterste belangrijke wedstrijd tegen HVV. Daarbij komt dat de Voorhouters het grootste gedeelte van het toernooi al aantraden met spelers O<23. En dat verre van onverdienstelijk. In deze midweekse ontmoeting viel er echter niets te halen. Ter Leede won met 0-8 na een 0-3 ruststand.

Vorige week verloor Foreholte van Stompwijk’92 (2-1) en om nog een miniem kansje te houden op succes moest de thuisploeg dus winnen. Na tien minuten was echter al min of meer duidelijk dat Ter Leede niet van plan was om iets te gunnen aan de jonge brigade van Coen Stuurman. Marc de Kruijs bediende Tom van Egmond voor de openingstreffer en bijna identiek aan die goal was de linksbuiten ook de aangever van de 0-2 van Niels van Veen. Ter Leede had de toon gezet en ging daar onverdroten mee door, hoewel Foreholte de zaakjes geleidelijk aan wel beter voor elkaar kreeg. Jaap de Graaf drong een keer de zestien in, maar vond geen collega om de 1-2 binnen te schieten. Na ruim een halfuur werd de ruststand bepaald. Van Veen gaf voor en het leder werd op ongelukkige wijze tot doelpunt gepromoveerd door De Graaf, die dus zijn eigen doelman klopte.

De tweede helft was nauwelijks gestart of het was al 0-4. Van Veen tekende voor zijn tweede doelpunt. De ingevallen Amine Kathalijne kreeg een grote kans op de 1-4, maar hij had teveel tijd nodig. Van Foreholte werd in aanvallend opzicht weinig meer gehoord, terwijl Ter Leede de nodige kansen kreeg om de score verder op te voeren. Uiteindelijk kwamen er nog vier treffers bij. Ronnie Verplancke, strooiend met passes en op zeker nog een aanwinst voor Voorschoten’97 volgend seizoen, poeierde de 0-5 binnen en daarna was het de beurt aan Melvin van Stijn om zich met de score te bemoeien. De invaller scoorde driemaal. Na negentig minuten vond scheidsrechter De Vries de afstraffing wel welletjes.

Stuurman was eerlijk en helder in zijn analyse. ,, Het was een kansloze pot voor ons. Ter Leede had op alle posities een betere speler staan en was negentig minuten lang de betere. Geen schande op zich. Foreholte heeft met plezier aan het toernooi meegedaan en het was leerzaam voor veel jonge spelers. Enkel gaat het eerste nu even voor. Het tweedeklasserschap moet behouden blijven en daar ligt uiteraard de prioriteit. Maar we hebben leuke wedstrijden gespeeld in elk geval.”

De immer gedreven Lagendijk was content, maar ook kritisch. ,,Ik heb veel goede dingen gezien, maar we hadden er best meer mogen maken. Nu we zover gekomen zijn, willen we ook de finaledag halen. Eerst moeten we nog afrekenen met Stompwijk. Ook diet pot zullen we niet benaderen als een zomeravonduitje. Voor ons wacht een mooie uitdaging eventueel tegen UVS of Lugdunum en RCL of Voorschoten’97. Dit toernooi juichen wij zeer toe. Zo hebben we op deze avond veel spelers kunnen laten spelen die afgelopen zaterdag niet of minder hebben gespeeld. Natuurlijk hadden we een andere wedstrijd gespeeld tegen Foreholte 1, maar elke oefenpot kan nuttig zijn.”

Basisopstelling Foreholte: Slobbe, De Haas, Van Dam, Van der Zwaan, Admiraal, De Graaf, Rotteveel, Verhoeven, Arroyo, Thijssen, Van Steijn.

Basisopstelling Ter Leede: Van de Does, Sonha, Hoekstra, Kroon, Mouchih, Verplancke, Van Egmond, Hoogkamer, Beijersbergen, Van Veen, De Kruijs.