HomeSportiff LAV Cup 23-24Rabobank LAV Cup: UVS ten koste van Valken ’68 door naar halve...

Rabobank LAV Cup: UVS ten koste van Valken ’68 door naar halve finale

-

UVS heeft zich dinsdagavond als eerste club geplaatst voor de halve finale van de Rabobank LAV Cup. Na 90 minuten eindigde de wedstrijd tegen Valken’68 in een 1-1 gelijkspel, maar de Leidenaren waren na strafschoppen te sterk voor Valkenburgers.

UVS begon goed aan de wedstrijd en kwam na 20 minuten verdiend op voorsprong. Een fraai genomen vrije trap van Ruben Leugering was te machtig voor de Valkenburgse doelman Kevin Sip (1-0). In de eerste helft kreeg UVS nog een goede mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden, maar Lion Lo Fong Wong kwam net een teenlengte te kort om doeltreffend af te ronden.

Na de pauze kwam Valken ’68 goed uit de startblokken: Niels Hogewoning kreeg een goede kans op de gelijkmaker, maar hij miste vrij voor doelman Jesse Haak. Vlak daarna moest Valken’68-verdediger Matthijs de Mooij aan de noodrem trekken en volgens de reglementen was scheidsrechter Duindam genoodzaakt om de rode kaart te trekken. Opvallend genoeg beleefden de Valkenburgers in ondertal juist hun sterkste fase in de wedstrijd en dit werd spoedig daarna ook terecht beloond. Sander van Duijn vond vanaf de rechtervleugel Matthias van Beelen en hij liet doelwachter Haak kansloos (1-1).

In de laatste 20 minuten van de wedstrijd werd het een alleraardigst schouwspel, waarbij beide ploegen een beslissing in de reguliere speeltijd probeerden te forceren. De beste kans was voor UVS-invaller Sem Plezier die een kanonskogel richting het doel van Erwin van der Nagel (ingevallen) afvuurde, maar de Valkenburgse keeper redde fraai. Penalty’s moesten dus de beslissing brengen en hierbij toonde UVS zich de betere. Haak mikte de beslissende strafschop achter Van der Nagel en hierdoor verzekerden de Leidenaren zich van een plaats in de halve finale.

Henk van der Nagel, assistent-trainer van Valken’68, na afloop: ,,Ik vond UVS in de eerste helft beter, maar na wat omzettingen in ons elftal kwamen we na rust goed terug. Jammer van de rode kaart voor De Mooij. Dat paste niet in het beeld van deze sportieve wedstrijd. We maakten hierna een goede goal en kregen met 10 man kansen op meer. Het had mooi geweest als we ons met dit team, met toch een groot aantal spelers uit het tweede elftal, voor de volgende ronde hadden weten te plaatsen.”

Berry Kralt, assistent-trainer van UVS, kon zich grotendeels wel vinden in de woorden van zijn collega. ,,Het leek wel of het tegen tien man juist lastiger kregen. We speelden rommelig en nonchalant, en wisten de vrije man niet te vinden. We zijn blij dat we uiteindelijk toch verder gaan in de Rabobank LAV Cup. We zijn, inclusief Cupwedstrijden, nu 10 wedstrijden op rij ongeslagen, dat is toch een mooie serie.”

UVS komt door deze zege nu in een poule met 2 andere clubs, waarvan de namen nu nog niet bekend zijn. De winnaar van deze poule plaatst zich voor de finaledag op zaterdag 16 juni die wordt gehouden bij RCL in Leiderdorp.

UVS-Valken ’68 1-1 (1-0) UVS w.n.s. 5-4. 20. Leugering 1-0, 66. Van Beelen 1-1. Scheidsrechter: R. Duindam. Aantal toeschouwers : 70

Basisopstelling UVS: Haak, Verlaan, Boogmans, Maaskant, Pison, Van der Weijden, El Houari, Leugering, Walcott, De Vries, Lo Fong Wong.

Basisopstelling Valken’68: Sip, Van Duijn, M. de Mooij, De Lange, Haasnoot, S. van de Plas, Redel,  S. de Mooij, Van Beelen, Hogewoning, Boonstoppel.