De strijd om de Rabobank LAV Cup gaat onverminderd voort. Sterker nog, vanavond schieten we van acht gespeelde wedstrijden naar vijftien. Ook de komende weken wordt het druk op de dinsdagavond en gaandeweg zullen we weten welke zestien clubs zich plaatsen voor de knock-out fase. De organisatie heeft nog slechts enkele wedstrijden open staan en roept de betrokken clubs nogmaals op om zsm in onderling overleg tot een speeldatum te komen.

In poule A ontvangt Sporting Leiden (zo) de reserves van Ter Leede. De Sassenheimers bereikten vorig seizoen nog de finale en gingen daarin ten onder ten opzichte van RCL en UVS. De formatie van Martijn Lagendijk speelde in deze editie nog niet. De Leidse ploeg heeft er al wel een ontmoeting op zitten. Van Katwijk 2 werd met 5-3 verloren.

In poule C staan er twee duels op het menu. Tweedeklasser DoCoS neemt het op eigen veld op tegen Rijnsburgse Boys. Ook hier gaat het uiteraard niet over de hoofdmacht van de ‘uien’. Beide ploegen beginnen aan het toernooi. In Noordwijkerhout neemt derdeklasser VVSB het op tegen tweedeklasser Voorschoten’97. De laatst genoemde ploeg moest het eerder afleggen tegen Quick Boys O23.

Ook de zondagtak van Voorschoten’97 komt vanavond aan de start. Op sportpark Adegeest komt een andere derdeklasser op bezoek, maar dan van de zaterdag. Blauw Zwart speelde al een duel en wel tegen SJZ. In die onderlinge pot werd niet gescoord. Blauw Zwart speelt volgende week zelfs al hun derde wedstrijd.

De derde wedstrijd in poule E zal plaatsvinden in Warmond. Warmunda neemt het op tegen Football Factory. Kort geleden gingen de blauw-witten fors onderuit tegen Zwammerdam en dus zal er een gevoel van revanche heersen. De Leidse ploeg lijkt zich echter te hebben versterkt en zal zich niet naar de slachtbank willen laten leiden.

In Alphen aan den Rijn ontmoeten twee derdeklassers elkaar. Nieuwkomer Alphia gaat het opnemen tegen ASC, dat eerder Roodenburg met 2-3 klopte. Voor de mannen van Angelo Leverock is dit de eerste kennismaking met deze Cup. In de competitie zijn de Alphianen uitstekend gestart. ASC speelde afgelopen zondag niet en kan best wat ritme gebruiken.

Er is ook nog een tweede treffen in Alphen. ARC O23 krijgt FC Boshuizen op de thee. De Leidse ploeg zal met vertrouwen afreizen, want er staan al negen punten op de teller na drie wedstrijden in competitieverband. Ook ARC doet voor het eerst mee en zal de huid duur willen verkopen.

Morgen volgende de korte verslagen. Vanavond laat zullen de uitslagen al worden gepubliceerd op deze website.