Het eerste deel van de competitie zit erop en slechts een aantal clubs komt komend weekend nog uit in de districtsbeker. Daarnaast staan er ook nog vier wedstrijden gepland in de strijd om de Rabobank LAV Cup. Daarna ligt het toernooi stil tot na de feestdagen en in januari zullen alle beslissingen moeten vallen. Voor morgenavond staan er drie wedstrijden gepland en komende woensdag komen twee teams nog in actie.

Poule A: UVS speelt tweemaal deze week. Eerst thuis op dinsdagavond tegen Sporting Leiden (zo) en daags erna tegen TAVV. De blauw-witten zullen dit uiteraard met twee verschillende teams doen. UVS speelde tot dusverre tweemaal. Er werd eenmaal gewonnen en een keer verloren. Dat geldt ook voor Sporting Leiden. Beide ploegen hebben dus zeker nog een kans zich te plaatsen voor de volgende ronde. Ook TAVV is nog in de race, want die ploeg speelde pas 1 wedstrijd. In deze poule heeft Ter Leede zes punten uit drie duels en Katwijk is uitgespeeld met zes uit vier ontmoetingen. Het kan dus nog alle kanten op in deze poule.

Poule C: De nummers 1 en 2 staan al vast. Voorschoten’97 (za) plaatste zich al eerder en daar kwam vorige week de zaterdagtak van VVSB bij. Quick Boys O21 en DoCoS gaan morgen in Katwijk bepalen wie er derde wordt en nog een kansje heeft om als beste derde door te gaan. De jongelingen van Rijnsburgse Boys zijn al uitgeschakeld.

Poule E: Vierdeklasser Football Factory neemt het op tegen derdeklasser Kagia. De Lisserbroekers doen het fantastisch in competitieverband en bij winst morgen is de volgende ronde vrijwel zeker binnen. De Leidse ploeg heeft zeker ook nog een kans met drie punten uit twee wedstrijden. In deze poule zijn ook Zwammerdam en Jong FC Lisse nog in de race, terwijl Warmunda is uitgeschakeld.

Zoals gezegd staan er in januari diverse duels gepland. Dat aantal is groter geworden doordat enkele clubs hun wedstrijden hebben moeten uitstellen vanwege blessureleed. Aan die clubs het verzoek om ZSM de wedstrijden opnieuw in te plannen. Wanneer een ploeg dezelfde wedstrijd voor de tweede keer uitstelt en er kan geen geschikte datum meer worden gevonden dan wint de gedupeerde ploeg met 3-0! Zie ook de regels zoals deze zijn opgesteld.

https://www.leidenamateurvoetbal.nl/toernooi-reglement/

De loting staat gepland op woensdag 6 februari. Mochten er teveel beslissingen nog niet zijn gevallen dan bestaat de kans dat de loting wordt uitgesteld. DIT HEEFT ECHTER NIET DE VOORKEUR!