Rabobank LAV Cup- Voorschoten’97 heeft zich geplaatst bij de laatste negen overgebleven ploegen in dit toernooi. In Katwijk werden de reserves van FC Rijnvogels met liefst 1-6 geklopt. Dit betekent dat de twee winnaars van de twee eerste edities van dit toernooi eruit zijn geknikkerd. FC Boshuizen verloor vorige week immers al verrassend van Oegstgeest. Voorschoten’97 nam afstand van FC Rijnvogels in het laatste kwartier met vier doelpunten op rij.

Beide ploegen verschenen verre van in hun sterkste opstelling.  In de basis van de formatie van Stefan Schaafsma was er een basisplaats voor Corné Dijkhuizen en Hans Barnhoorn uit het derde elftal en A-junior Kevin van Milt kreeg ook de kans om zijn kunsten te vertonen. In de tweede helft kwamen er nog enkele spelers in de arena die normaliter niet uitkomen voor het tweede. De thuisploeg kampte met blessures en ook waren er nog enkele vakantiegangers.

Aan Voorschotense zijde was er ook een waslijstje met afwezigen. Kevin Koek en Hamza Chikhi vielen afgelopen zaterdag uit met respectievelijk een scheurtje in de pols en een verrekking in de binnenste knieband. Richard Bakker trainde eerder deze week weer mee, maar heeft te maken met een terugslag en lijkt voorlopig ook nog uitgeschakeld. Donovan Valies en Shemiel Constancia waren eveneens niet beschikbaar.

De lijst met afwezigen zorgde niet voor een oersaaie avond. Integendeel. Voorschoten’97 speelde gedreven en FC Rijnvogels beet zich vast in de opponent. In de beginfase werd met name Robin Diets gevaarlijk, maar Barnhoorn kon zijn doel schoonhouden. De gastheer kwam er af en toe snel uit, maar tot grote kansen leidde dat niet en zo kon de jonge sluitpost Kas Veneman ook de nul houden.

Halverwege de eerste helft werd het 0-1. Tim Koning had een heerlijke trap in huis en bereikte daarmee Thom de Koning. De vervanger van Bakker tekende voor de openingstreffer. In de aansluitende fase daarop kreeg de tweedeklasser genoeg kansen om de roodhemden op meer tegengoals te trakteren, maar zoals wel vaker het geval is haperde de final touch. De meest in het oog springende actie kwam op naam van Hamza Apaydin. De verdediger mocht opstomen, slalommen en afdrukken. Na het omspelen van de Katwijkse doelman strandde de inzet echter in het zijnet.

Vanuit het niets en volgens Voorschoten in buitenspelpositie kwam de formatie van Schaafsma min of meer uit het niets op 1-1. Spits Kevin de Jong drukte koelbloedig af en zo kon Voorschoten’97 weer opnieuw beginnen. De hernieuwde voorsprong liet echter niet lang op zich wachten. Vlak voor rust nam De Koning (Thom dus) een voorzet in een vloeiende beweging op zijn pantoffel en de fraaie 1-2 was een feit.

Na de rust werd er aan beide kanten volop gewisseld. Voorschoten’97 verzuimde ook nu vroegtijdig afstand te nemen en geleidelijk aan begon FC Rijnvogels te geloven in een bemoedigend resultaat. Gedurende tien minuten hing de gelijkmaker in de lucht, maar de Katwijkers waren niet scherp genoeg in de afwerking. Voorschoten’97 herpakte zich en na de 1-3 van Peer van Paasen, na een prima opening van Ben Beumer, was het gedaan met het Katwijkse verzet.

Tim Koning gaf de assist voor de 1-4 van Beumer en dat deed dezelfde speler ook bij de 1-6 van Van Paasen, die ook al de 1-5 op zijn naam had gekregen. Daarna vond scheidsrechter Rene Sinke het welletjes en zo bleef het dus bij zeven doelpunten op deze avond. Het blijft de vraag of Voorschoten’97 een dergelijke uitslag had neergezet wanneer Schaafsma volledig over zijn manschappen had kunnen beschikken, maar de avond maakte in elk geval duidelijk dat Voorschoten’97 niet alleen in heeft gezet op een hogere klassering in 2C, maar ook op een mogelijke finaleplaats op dit toernooi. Meerburg en RCL zijn gewaarschuwd.

Basisopstelling FC Rijnvogels: Barnhoorn, Melissen, Aulic, Houwer, Sanches, Dijkhuizen, Van Milt, Zwijnenburg, Oudshoorn, De Jong, Van Paridon.

Basisopstelling Voorschoten’97: Vaneman, Moll, Simonis, Manuputty, Apaydin, Bahri, T.de Koning, T. Koning, Diets, Guijt, Van Paasen.

Hoofdsponsor: 

Subsponsor: