PERSBERICHT

Woensdag 16 april 2018-Leiden: Afgelopen woensdag bevestigden Hennie Kanbier van LeidenAmateurVoetbal (kortweg LAV) en Erik Versnel van de Rabobank de samenwerking binnen het voetbal in Leiden en omgeving. Rabobank Leiden-Katwijk verbindt zich voor een periode van 3 jaar aan de LAV Cup.

Hennie Kanbier is blij met de samenwerking met de Rabobank. “Het platform leidenamateurvoetbal.nl heeft een nog steeds groeiend aantal unieke bezoekers dus dat betekent dat er behoefte is aan voetbalnieuws op ieder niveau. We zijn bezig aan ons zevende seizoen en we worden door de clubs in de armen gesloten. Het bekende een-tweetje bevalt ons ook uitstekend. Samen staan we sterk. Het aantal deelnemers aan de LAV Cup is daarnaast in de afgelopen jaren flink gegroeid en dankzij de samenwerking kunnen we nog verder groeien. We bekijken samen met de Rabobank de mogelijkheden om het voetbal in de regio en in de wijken te stimuleren.”

Samen de leefomgeving versterken

Erik Versnel (links op de foto), directievoorzitter van de Rabobank, gelooft in de kracht van voetbalverenigingen in de regio. “Voetbalverenigingen verbinden mensen van alle leeftijden met elkaar. De regio Leiden-Katwijk telt ruim 20 voetbalverenigingen met meer dan 15.000 leden. Een voetbalvereniging is een sociale ontmoetingsplaats waar mensen samen sporten. De vrijwilligers, leden en hun familieleden vormen belangrijke sociale netwerken en zijn een hoeksteen in onze samenleving. Als Rabobank helpen we verengingen om hun ambities waar te maken, in het verlengde met de missie van de Rabobank: ‘versterken van de leefomgeving’. De samenwerking tussen de clubs onderling binnen het platform LeidenAmateurVoetbal is hier een mooi voorbeeld van.”

Altijd op de hoogte van het Leidse voetbal

Op leidenamateurvoetbal.nl vinden fans het laatste nieuws en wedstrijdverslagen van wedstrijden onder de tweede en derde divisie. Aangevuld met voorbeschouwingen, nabeschouwingen, interviews, veel vaste rubrieken, statistieken, foto’s en beelden. Daarnaast worden de lokale voetbalclubs bij elkaar gebracht tijdens de wedstrijden van de vanaf nu geheten Rabobank LAV Cup, een onderlinge competitie tussen 29 regionale clubs die op verschillend niveaus spelen. Op zaterdag 16 of 23 juni wordt de finale gespeeld bij RCL in Leiderdorp. De datum is mede afhankelijk van de nacompetitie, maar zal spoedig worden vastgesteld en bekend worden gemaakt.

Finale Rabobank LAV Cup

Dit seizoen zijn er drie finalisten. Op dit moment worden de have finales gespeeld in drie poules. De drie winnaars komen voort uit UVS of Lugdunum, Ter Leede 2 of Stompwijk’92 en RCL of Voorschoten’97 (za). Het belooft een gezellige en spannende dag te worden met ook tal van andere activiteiten. De organisatie hoopt op een net zo’n grote opkomst als de voorgaande jaren. Volg leidenamateurvoetbal.nl voor het laatste regionale voetbalnieuws én informatie over de finaledag van de Rabobank LAV Cup.